AFAD Deprem Dairesi Başkanı Nurlu: Çoğu hafif 266 yaralı var

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu, Türkiye'nin batısındaki tüm illeri sarsan 6.5 büyüklüğündeki deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dr. Nurlu, yaşanan depremin etkilerini ve AFAD’ın bölgede yapmış olduğu çalışmaları...

Google Haberlere Abone ol
AFAD Deprem Dairesi Başkanı Nurlu: Çoğu hafif 266 yaralı var

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu, Türkiye'nin batısındaki tüm illeri sarsan 6.5 büyüklüğündeki deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dr. Nurlu, yaşanan depremin etkilerini ve AFAD’ın bölgede yapmış olduğu çalışmaları güncel haritalar üzerinde anlattı. Nurlu, “Bize ulaşan çok hafif yaralı olmak üzere toplamda 266 vatandaşımızın bilgisi ulaşmıştır. Bunlar panik nedeniyle balkondan atlama gibi hafif yararlı vatandaşlarımızın da tedavileri yapılmıştır. AFAD olarak depremden sonra bölgede 666 personelle birlikte görev yapılmakta. 32 çadır, 500 battaniye ve 240 mutfak seti gönderilmiş durumda.” açıklamalarında bulundu.

AFAD Başkanlığı tarafından işletilen Ulusal Deprem Gözlem Ağı’nda bugün itibariyle saat 12.25’te 6.5 büyüklüğünde bir depremin takip edildiğini belirten AFAD Deprem Dairesi Başkanı Dr. Nurlu, Depremin Gökçeada’nın yaklaşık 40 kilometre kadar batısında meydana geldiği bilgisini verdi. Nurlu, “Depremin derinliği 25 kilometre civarında. Bu depremden şuana kadar meydana gelen bölgedeki artçı dağılımlarının sayısı 70 adet. Bu artçı depremlerden en büyüğü 5.3 büyüklüğündeki bir deprem. Hemen ana depremden 8 dakika sonra meydana geliyor. Artçılar devam edecektir. Ancak bunların büyüklüklerinin azalarak devam edeceğini tahmin ediyoruz. Depremimiz Saroz Körfezinden Kuzey Anadolu fayının en uç noktasında yaklaşık 30-40 kilometre civarında meydana geliyor.” ifadelerini kullandı.

Aynı bölgede geçtiğimiz yıl iki büyük depreminde yaşandığına dikkat çeken Nurlu, “Bu deprem bölgesi geçen sene yine oldukça hissedilen iki depreme neden olmuş. Geçen sene 8 Ocak tarihinde Gökçeada’nın yaklaşık 50 kilometre kadar kuzeyine 6.2 büyüklüğünde bir deprem. 30 Temmuz tarihinde Gökçeada civarında 5.3 büyüklüğünde deprem. Olaylar depremin büyüklüğü ile ilgili. AFAD’ın işletmiş olduğu Ulusal Deprem Gözlem Ağı'nda elde edilen ivme kayıtlarında yaptığımız uygulama sonuçlarında şiddet olarak Gökçeada’da bu depremin 7 şiddetinde, Çanakkale merkezde de 5 şiddetinde hissedildiğini göstermektedir. Şuana kadar meydana gelen depremlerde 4’ten büyük toplam 7 tane deprem olduğunu görüyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Başbakanlık AFAD olarak deprem haberi alınır alınmaz illerdeki İl AFAD Müdürlüklerinin devreye girdiğini ve çalışmalarına başladığını söyleyen Nurlu konuşmasına şöyle devam etti: “Başbakanlık AFAD merkezi ile birlikte koordine halinde bölgede çalışmalarını sürdürmektedir. AFAD Başkanlığı’na şuana kadar gelen can kaybı ve hasar açısından gelen bilgilerde çok şükür büyük bir hasar söz konusu değil. Aynı şekilde can kaybımızı da yok. Bize ulaşan çok hafif yaralı olmak üzere toplamda 266 vatandaşımızın bilgisi ulaşmıştır. Bunlar panik nedeniyle balkondan atlama gibi hafif yararlı vatandaşlarımızın da tedavileri yapılmıştır. Bir tek ağır yaralı bir vatandaşımız var. O da tedavi altında. Balıkesir Edremit İlçesi’nde balkondan atlamış vatandaşımız. AFAD olarak depremden sonra bölgede 666 personelle birlikte görev yapılmakta. 32 çadır, 500 battaniye ve 240 mutfak seti gönderilmiş durumda. Yaklaşık 11 tane ilimizin araçları oraya sevk edilmiş durumda. AFAD Başkanlığı’nın koordinesinde çalışmalar sürdürülmektedir.” CİHAN

Yorumlar