AFAD Başkanı Oktay ve Çanakkale Valisi Çınar Gökçeada'da inceleme yapıyor

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay ve Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, depremin merkez üssü olan Gökçeada ilçesinde inceleme yapıyor. Hayatın yavaş yavaş normale döndüğü ilçede vatandaşlar tedirgin. Çanakkale'nin...

Google Haberlere Abone ol
AFAD Başkanı Oktay ve Çanakkale Valisi Çınar Gökçeada'da inceleme yapıyor

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay ve Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, depremin merkez üssü olan Gökçeada ilçesinde inceleme yapıyor. Hayatın yavaş yavaş normale döndüğü ilçede vatandaşlar tedirgin.

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi açıklarında meydana gelen 6.5 şiddetindeki depremde en çok Gökçeada hasar aldı. Bazı eski evlerin yıkıldığı ilçede 28 ev ve işyeri ile 2 kilise hasar aldı. 28 kişinin yaralandığı ilçede bazı vatandaşlar geceyi dışarıda geçirdi. Bugün ilçeye gelen ve yetkililerden bilgi alan Vali Çınar ve AFAD Başkanı Oktay, depremi en yakından hisseden adalıları geçmiş olsun dileğinde bulunup, kesin hasar tespitinin en kısa sürede tamamlanarak yaraların en kısa sürede sarılacağını söyledi. Çınar, kent ve merkezi ve ilçelerde depremden etkilenerek evleri hasar gören vatandaşların başvurmaları halinde ilgili kurumların harekete geçerek bahse konu yerlerde inceleme başlatacağı bilgisini verdi.

Zaman zaman artçı depremlerle sarsılan ilçe halkı, yavaş yavaş evlerine çekilmeye başladı.

CİHAN

Yorumlar