AESOB Başkanı Sevimçok: ‘Taciz var çarşıya gelmem’ haberi gerçeği yansıtmıyor

Ulusal bir gazetenin Antalya ekinde çıkan ‘Taciz var çarşıya gelmem’ haberine Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok tepki gösterdi. Haberde yer alan ifadelerin gerçeği yansıtmadığını savunan...

Google Haberlere Abone ol
AESOB Başkanı Sevimçok: ‘Taciz var çarşıya gelmem’ haberi gerçeği yansıtmıyor

Ulusal bir gazetenin Antalya ekinde çıkan ‘Taciz var çarşıya gelmem’ haberine Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok tepki gösterdi. Haberde yer alan ifadelerin gerçeği yansıtmadığını savunan Sevimçok, böyle bir ifadenin bu şehrin tüm esnafına mal edilemeyeceğini söyledi.

Dün yayınlanan Akdeniz ekinde yer alan ‘Turistten esnafa mesaj: Taciz var çarşıya gelmem!’ haberi tepki topladı. Haberde Antalya’ya gelen yabancı turistlerin sözlü ve görsel tacizden şikâyetçi olduğu, bu yüzden şehir merkezine inmek istemedikleri ifadelerine yer verildi. Haberin üzerine açıklama yapma isteği duyan AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, turizm sezonu öncesinde yapılan bu haberin tüm esnafları zan altında bıraktığını açıkladı. Haberin kendilerini ve tüm esnafı derinden yaraladığını ifade eden Sevimçok, “Ahilik ahlak ve ilkelerine bağlı olarak zanaatkârlığını ve mesleğini sürdüren pek çok usta esnafımız ve onların yanlarında yetişerek işini doğru dürüst yapıp hem daimi müşterilerinin hem de vatandaşların güvenini kazanan nice esnaflarımız vardır.” dedi.

‘HABERDE YER ALAN İFADELER GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR’

Haberde çıkan ifadelerin gerçeği yansıtmadığını teşkilatlarına bağlı esnaf ve sanatkâra haksızlık edildiğini savunan Başkan Sevimçok, yayınlanan ifadelerin herkesi zan altında bıraktığını, Antalyalı esnafın gönlünün zengin, güvenilir ve günümüz rekabet piyasasında var olma mücadelesi vererek ekmeğini kazanmanın derdinde olduğunu açıkladı.

Turistlerin şehir merkezine inmemesinin asıl nedenlerinin araştırılması gerektiğini de vurgulayan Sevimçok sözlerini şu şekilde tamamladı: “Esnafla alakalı herhangi bir olumsuz durum baş gösterdiğinde ise bu olumsuz duruma sebebiyet veren kişinin hakikaten bu şehirde esnaflıkla uğraşan birisi olup olmadığına, vergi ve oda kaydının olup olmadığına bakılmalıdır. Zaten böyle bir olumsuz durumda başta işini düzgün yapan diğer esnaflarımız ve ardından da Birliğimize bağlı denetim ekibimiz kanunlar çerçevesinde gerekli uyarı ve cezayı kendisine uygulayacak ve böyle bir duruma asla mahal vermeyeceklerdir.”

CİHAN

Yorumlar