ADÜ Rektörü Birincioğlu: Üç yılda daha da büyüdük

Aydın İl Genel Meclis üyelerini bilgilendiren Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof.

Google Haberlere Abone ol
ADÜ Rektörü Birincioğlu: Üç yılda daha da büyüdük

Aydın İl Genel Meclis üyelerini bilgilendiren Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, son üç yılda ciddi büyümeler yaşadıklarını söyledi. ADÜ’nün 40 bin nüfusla Aydın’da büyük bir aile olduğunu, üniversiteyi bölgenin beş önemli sektörü olan tarım, turizm, enerji, antik kentler ve sağlığa göre yapılandırdıklarını söyledi.

ADÜ’nün devletin katkılarının yanında, vatandaşların da desteğiyle geliştiğini kaydeden Rektör Birincioğlu, “Üniversitemizde 39 bin öğrencimiz var. Son üç yılda öğrenci sayımız ortalama yüzde 50 arttı. İki yıllıklarda artış oranımız yüzde 40 olurken dört yıllıklarda yüzde 52’dir. Lisansüstü, master ve doktora yapanların sayısı da 712'den 2 bin 160'a çıkarak, artışımız yüzde 200 olmuştur. Sokaklarda rastlamaya başladığınız, yabancı ülkelerden gelen 244 yabancı öğrencimiz Aydın’da öğretim alıyor. Önümüzdeki yıllarda bu sayı katlanarak artacaktır. Sebebi de yabancı öğrenci alma yetkisi ADÜ’ye verilmiştir. Alımını, sınavını, tercihini, seçimini biz yapıyoruz.” dedi. Devletin ve vatandaşın yaptırdığı binalarla üniversite alanının yüzde 153 arttığını belirten Prof. Dr. Birincioğlu, "Üç yıl önce kurum bütçesi 107 milyon lirayken bu yıl 177 milyon liradır. Fakültelerle ilgili genel bilgi verecek olursak fakülte sayımız 6 idi, şu anda 16 olmuştur. Son dört fakültemiz de yapılanma aşamasındadır. Denizcilik, Mimarlık ve Tasarım, İslâmi İlimler ve Güzel Sanatlar da önümüzdeki iki yıl içerisinde yapılanmalarını tamamlayacak olan fakültelerimizdir. ADÜ’yü çevrenin, coğrafyanın emrettiği şekilde yapılandırmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç başkanlığında İl Özel İdaresi salonunda yapılan toplantıda bazı meclis üyeleri, ADÜ’nün ilçelerindeki çalışmaları hakkında Rektör Birincioğlu’na soru yönelterek bilgi aldılar. Güleç de meclis üyelerini bilgilendirdiği teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar