ADÜ Rektörü Birincioğlu Avrupa ikincisi güreşçiyi ağırladı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Gençler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ikincilik kazanan öğrencileri Yunus Emre Dede'yi kabul etti. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi Dede,...

Google Haberlere Abone ol
ADÜ Rektörü Birincioğlu Avrupa ikincisi güreşçiyi ağırladı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Gençler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ikincilik kazanan öğrencileri Yunus Emre Dede'yi kabul etti. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi Dede, 17-22 Haziran 2014 arasında Polonya’nın Katowice şehrinde düzenlenen Gençler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 120 kiloda ikinci oldu.

38 Avrupa ülkesinin katıldığı şampiyonada ilk turu bay olarak geçiren Dede, çeyrek finalde Yunan, yarı finalde Macar güreşçiyi mağlup ederek finale çıktı. Finalde ise Gürcü Geno Petriashvili’ye üstünlük sağlayamayınca gümüş madalya aldı. Başarılarını azimle çalışmaya borçlu olduğunu söyleyen Yunus Emre Dede, Türkiye’yi temsil etmekten dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Hedefim, 2016 Rio Olimpiyatları’na gitmek ve şampiyon olmak.” dedi.

Sporcu öğrencisini kutlayan Rektör Birincioğlu ise, “Başarısı, Türkiye adına gurur verici. Önümüzdeki yıl üniversitemizde yetenekli sporcuların artacağına, ADÜ’nün isminin daha fazla duyulacağına, daha iyi noktalara geleceğine ve bu sayede uluslararası alanda başarıları daha ileri noktalara ulaştıracağımıza inanıyorum. Öğrencilerimizin sabırlı, zeki ve başarılı olmaları, bizi ileri noktalara ulaştıracaktır.” şeklinde konuştu.

ASKİ Spor Kulübü’nde güreş hayatını devam ettiren milli takım sporcusu Yunus Emre Dede, Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün altyapısında çalışıyor. Dede, 2012 yılında Türkiye şampiyonu olmuş ve aynı yıl Avrupa şampiyonluğu ile Dünya üçüncülüğü kazanmıştı. CİHAN

Yorumlar