Adres değişikliği için bugün son gün

7 Haziran 2015'te yapılacak genel seçimlerde oy kullanacak olup adres değişikliği yapmak isteyenler için son gün bugün...

Google Haberlere Abone ol
Adres değişikliği için bugün son gün

7 Haziran’da yapılacak umumi seçimlerde oy kullanacak olup adres değişikliği yapmak isteyenlerin bugün mesai bitimine kadar bulundukları ilçe veya il nüfus müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

Seçimlerde istediği yerde oy kullanımı isteyenlerin adres değişikliğini bugün (9 Mart 2015) tarihinde kadar nüfus müdürlüklerine yapacakları başvuruyla bildirmeleri gerekiyor. O tarihten sonra YSK'nın kararına kıyasla seçmen listelerinin askıda kaldığı 12-27 Mart tarihleri bünyesinde yeni adres beyanında bulunanların kayıtlarının tasdik yetkisi seçim kurullarının elinde.

Ne yapmalı?

* İkamet değişikliği için nüfus cüzdanı aslı ile yer aldığı ilin nüfus müdürlüklerine başvurmak gerekiyor.
* Eğer ikamet ettiği konutta herhangi bir şahıs kayıtlı değilse yani anlamsız ise herhangi bir döküman istenmiyor ve kaydı yapılıyor.
* Konutta daha öncelikle bir kayıt mevcut ise yeni kayıt yapılabilmesi için üstüne kayıtlı elektrik, su ve doğalgaz faturasını ibraz etmesi gerekiyor.
* Üzerine kayıtlı herhangi bir fatura beyan edemeyenler ise apartman yöneticisinden veya bağlı yer aldığı muhtarlıktan orada ikamet ettiğine dair yazılı bir döküman getirmesi yeterli.

Öğrenciler

* Öğrenim gördüğü yerde oy kullanımı arzulayan öğrencilerin ikametlerini eğitimlerinin devam ettiği okulun yer aldığı kente almaları gerekiyor.
* Evde kalıyorlarsa üzerilerine kayıtlı fatura veya kira sözleşmesiyle, yurtta yaşıyorlarsa müdürlükten alınacak bir yazıyla bağlı bulundukları nüfus müdürlüklerine referans yaparak seçmen kayıtlarını yaptırabilecek.

12 Mart'ta askıya çıkıyor

7 Haziran'da yapılacak umumi seçimlerde oy kullanacakların isimlerinin yazılı yer aldığı seçmen listeleri 12 Mart'ta askıya çıkacak. Mahalle muhtarlıklarına asılacak bulunan listeler 27 Mart günü akşam 17.00'ye kadar askıda kalacak.
Bu zaman bünyesinde listelerde adı olmayan, seçmen ayrıntıları hata yazılan ve ya adres değişikliği yapanlar nüfus müdürlüklerine başvurarak lüzumlu düzeltmeleri yaptırabilecek.
Seçmen bilgilerini düzeltmek isteyenlerin sıkıntı yaşamamaları için bunlara dikkat etmesi gerekiyor.
* İsmi seçmen listesinde olmayanların, ikamet ettiği ilçenin nüfus müdürlüğüne giderek adres kaydını yaptırması gerekiyor.
* İkametini taşıyanlar ise yeni adreslerinde oy kullanabilmek için adlarına kayıtlı, elektrik, su, doğalgaz faturalarından herhangi biriyle seçmen kaydını yaptırabilir.
* Kiracı ise noter tasdikli kira sözleşmesiyle ilçe nüfus müdürlüğüne adres beyanında bulunabilecek.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar