Adrasan’da zarar gören işletmelerin prim borçları ötelenecek

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan turizm beldesinde çıkan orman yangınının yaraları sarılmaya devam ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürü Selim Erol, maddi zarara uğrayan işyerleri işverenler için sigorta prim...

Google Haberlere Abone ol
Adrasan’da zarar gören işletmelerin prim borçları ötelenecek

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan turizm beldesinde çıkan orman yangınının yaraları sarılmaya devam ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürü Selim Erol, maddi zarara uğrayan işyerleri işverenler için sigorta prim borçlarının ödenmesinde bir takım kolaylıklar yaptığını duyurdu.

    Adrasan’da 31 Haziran'da başlayan ve 16 saatte söndürülebilen yangında 5 turistik işletme kül olmuş, 120 hektarlık alan yangından etkilenmişti. Bölgede yaşanan afetin yaraları sarılmaya çalışırken, SGK’da Adrasan’daki işverenleri düşündü. SGK Antalya il Müdürü Selim Erol, cennet köşesi Adrasan da meydana gelen orman yangını tüm bölge halkını ve Antalyalıları derinden üzüntüye boğduğunu söyledi.

Bölgede maddi zarara uğramış işverenler için yardımda bulunmak istediklerini kaydeden Selim Erol, "Bölgede yaşan afetten dolayı gerekli işlemler yapıldıktan sonra prim borçlarının ertelenmesi söz konusudur." dedi.

    Erol, ertelenen prim borçlarının ertelendiği süre içerisinde zaman aşımı işlemeyeceğini, ayrıca ötelenen durumun gecikme zammına da yansımayacağını duyurdu.

    SGK İl Müdürü Erol ayrıca erteleme kapsamında bulunan borçları, ertelemenin bittiği tarihten itibaren 6183 sayılı kanun kapsamında tecil ve taksitlendirme imkânı da işverenlerin bulabileceğini belirtti.

Erol, ülkede ve Antalya’da bu gibi doğal afetlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu. CİHAN

Yorumlar