Adnan Konaş: Kredi limitleri 150 bin liraya çıktı

Samsun 19 Mayıs Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Adnan Konaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın esnaf ve sanatkara müjdeli haber verdiğini belirterek esnafa yönelik kredi limitlerinin en düşük 75 bin lira en yüksek 150 bin lira ol.

Google Haberlere Abone ol
Adnan Konaş: Kredi limitleri 150 bin liraya çıktı

Samsun 19 Mayıs Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Adnan Konaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın esnaf ve sanatkara müjdeli haber verdiğini belirterek esnafa yönelik kredi limitlerinin en düşük 75 bin lira en yüksek 150 bin lira olarak yeniden düzenleneceğini söyledi.

    Başkan Adnan Konaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kredi limitlerinin artması ve komisyon oranlarının düşürülmesi konusunda yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Başkan Konaş, Başbakan Erdoğan'ın Ankara’da TESKOMB 64. Yıl Vizyon Buluşması'nda esnaf müjdeli haberleri verdiğini söyledi. Konaş, "Başbakanımız yaptığı açıklamada 125 bin lira olan üst seviye kredi miktarının 150 bin lira olarak yeniden düzenleneceğini açıkladı. Bu esnaf ve sanatkarımız adına son derece sevindirici bir gelişmedir. Öte yandan Başbakanımız faiz oranları ile ilgili olarak da TESKOMB'un kullanılan kredilerden aldığı yüzde 1.5 sermaye payının TESKOMB tarafından yüzde 1'e indirildiğini hatırlatarak, Halk Bankası'nın da aldığı yüzde 1 komisyon oranının yarım puana düşürüleceğini açıkladı. Bu da toplamda faiz yükünün 1 puan azalması demek. Esnaf ve sanatkarımıza hayırlı olsun." dedi.

    Kredi limitlerinin artmasının esnaf ve sanatkar adına çok olumlu bir gelişme olduğunu belirten Adnan Konaş, "Hükümetimiz bir kez daha esnaf ve sanatkarın yanında olduğunu göstermiştir. Esnaf ve sanatkarımız limitlerin artması ve faiz oranlarının düşmesiyle artık daha rahat hareket edecek. İşini geliştirmek, yatırım yapmak ve yarınlara dana umutla bakmak isteyen esnaf ve sanatkarımız bu imkanları değerlendirmeli. Hükümetimize ve Başbakanımıza esnaf ve sanatkar için yapılan düzenlemeler nedeniyle teşekkür ediyoruz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar