Adnan Keskin: AKP iktidarında yaklaşık 12 bin emekçi hayatını kaybetti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Türkiye’de iş kazası sonucu ölümlerin katliam boyutuna ulaştığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Adnan Keskin: AKP iktidarında yaklaşık 12 bin emekçi hayatını kaybetti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Türkiye’de iş kazası sonucu ölümlerin katliam boyutuna ulaştığını iddia etti. Keskin, "AKP iktidarı döneminde yaklaşık 12 bin emekçi hayatını kaybetmiştir. Analar ağlamasın edebiyatı yapanların ne acıdır ki bu ölümler karşısında vicdanları nasırlaşmış durumdadır." dedi.

İstanbul'da 3.köprü inşaatında göçük sonucu 3 kardeşin hayatını kaybetmesi dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Keskin, ülkede emeğiyle geçinen insanların ölümle burun buruna bir yaşam sürdüğünü belirtti. Keskin, iş kazası sonucu ölümlerde Türkiye’nin Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncü olduğunu kaydederek, "Bu bir utanç tablosudur. Türkiye’nin alnında kara bir lekedir." diye konuştu.

Keskin, geçtiğimiz mart ayında sadece 110 kişinin iş kazası sonucu öldüğünü ifade ederek şunları söyledi: "İş kazası sonucu ölümlerin cinayetten bir farkı kalmamıştır. Çünkü, devletin ciddi bir denetim eksikliği söz konusudur. Bu konuda taşeronlaşmanın önüne geçilmemiş, tam aksine teşvik edilmiştir. AKP İktidarının aymaz tavrı,emekçinin kabusu haline gelmiştir. Grizu patlamasını ve meydana gelen ölümleri bile ‘kader’ diyecek kadar vurdumduymaz bir akıl pusulasıyla değerlendiren iktidar, cennet vatanımızı emeğiyle geçinen insanlar için adeta cehenneme çevirmiştir. Kendilerinin rüşvet ve yolsuzluk olaylarına gösterdikleri duyarlılık, işçinin hayatı söz konusu olunca vurdumduymazlık olmuştur. Anlaşılan Türkiye’de hayat ampulgillere güzel, emekçilere gazeldir. Hem analar ağlamasın edebiyatı yapacaksın, hem de anaları evlat ölümleriyle kaderine terk edeceksin. AKP iktidarsa ölüm kaçınılmaz hale gelmiştir. Bunun hesabını veremeyenlerin vicdanları da nasırlaşmış durumdadır." CİHAN

Yorumlar