Adlliye personeli, ikinci bir sendika için kolları sıvadı

Geçen ay yapılan Türk Büro Sen Erzurum Şube başkanlığı seçimlerinde, dışlandıklarını iddia eden adliye çalışanları kendi sendika şubelerini kurmak için yola çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Adlliye personeli, ikinci bir sendika için kolları sıvadı

Geçen ay yapılan Türk Büro Sen Erzurum Şube başkanlığı seçimlerinde, dışlandıklarını iddia eden adliye çalışanları kendi sendika şubelerini kurmak için yola çıktı.Türk Büro Sen Erzurum Şube Başkan Yardımcısı Mucip Yazıcı, seçimler sonrası, adliye personelinin kenetlendiğine dikkati çekerek, "Kolları sıvadık 2 Nolu Adliye şubesini kurmak için toplanıyoruz. Şube olabilmek için 400 üye olması gerekiyor. İl merkezi ve ilçelerde örgütlendik. Şu anda 390 üye sayısına ulaştık. Hedefimiz 400 üye sayısına ulaşıp adliye personelini Türk Büro Sen 2 Nolu Adliye Şubesi altında toplamak. Bu yönde çalışmalara başladık. İl merkezi ve ilçe adliyelerinde bulunan personel üye sayımız 304 idi. Bugün itibariyle 390 üye sayısına ulaştık. Kurulacak şubede, yönetim adliye personelinden oluşacak." dedi.

Türk Büro Sen Erzurum Adliye İşyeri Baştemsilcisi Erkan Sancak ise açıklamasında,"304 olan üye sayımız bugün 390 olmuştur. Üye olmayan veya başka sendikalara üye olan 90 arkadaşımız var. Zaman zaman kendilerini ziyaret ederek, yeni oluşumda yer almalarını, bir çatı altında toplanmamız gerektiğini anlatıyoruz. Amacımız yoğun iş yükü altında ezilen adliye personelinin sosyal, kültürel, mali, özlük haklarını sorunlarını yetkililere daha iyi duyurmak birbirimize kenetlenmektir. Ayrıca bu örnek kenetlenme diğer kurumlara da bütün illere de örnek olacaktır." görüşüne yer verdi. CİHAN

Yorumlar