Adliyenin emanetinden uyuşturucu çalan 2 kişiye 37 yıl hapis

Diyarbakır'da geçen yıl ekim ayında adliyenin emanet odalarından 328 kilo eroin, 152 kilo gram esrar ile 11 bin 715 sentetik uyuşturucu hap çalan 2 kişi 18'er yıl 8'er hapis cezası ile 93 bin 740 TL para cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Adliyenin emanetinden uyuşturucu çalan 2 kişiye 37 yıl hapis

Diyarbakır'da geçen yıl ekim ayında adliyenin emanet odalarından 328 kilo eroin, 152 kilo gram esrar ile 11 bin 715 sentetik uyuşturucu hap çalan 2 kişi 18'er yıl 8'er hapis cezası ile 93 bin 740 TL para cezasına çarptırıldı.

    Türkiye'nin önemli adliye binalarından biri olan ve sıkı korunmasıyla bilinen Diyarbakır Adliyesi'nde geçen yıl meydana hırsızlık olayıyla ilgili açılan dava sonuçlandı. Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanıklar Mücahit Okay, Burhan Okay ile avukatları hazır oldu. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, mevcut delil durumu ve dosya kapsamına göre sanıkların cezalandırılmasını talebini yineledi.

    Daha sonra söz verilen sanık avukatları ise müvekkillerinin suçsuz olduğunu ve dosyada mahkumiyeti gerektirir yeterli delil bulunmadığını ileri sürdü. Savcının hazırladığı mütalaasını karşı Burhan Okay'ın avukatı Süleyman Elhakan yaptığı savunmasında, müvekkilinin tanık beyanlarıyla bu dosyada sanık durumuna düştüğünü söyledi.

    Uyuşturucu maddenin bulunduğu odanın 18 temizlik görevlisinin ortak kullandığı oda olduğunu belirten Elhakan, "Uyuşturucunun bulunduğu oda istinaf mahkemesinin bulunduğu binadır. Hiçbir kamera görüntüsünde sanıkların elinde poşet bulunmuyor. Bu kadar yüklü miktarda uyuşturucu maddenin dışarı çıkarılırken görülmemesi mümkün değildir. Suç ile ilgili hiçbir delil elde edilememiştir. Tanık beyanları ile dosyadaki deliller uyumlu değildir. Tanıklar işten çıkarılması korkusuyla yalan beyanlarda bulunmuştur. Müvekkilim hakkında beraat kararı verilmesini talep ediyorum." diye konuştu. Mahkeme heyeti daha sonra sanıklara son sözlerini sordu. Sanıklar Burhan ve Mücahit Okay "15 aydır tutukluyuz. Maddi ve manevi olarak mağdur durumdayız. Suçlamaları kabul etmiyoruz. Yapmadığımız bir suç yüzünden hapis yatıyoruz." dedi.

    Savunmaların ardından duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme, kararını açıkladı. Mahkeme, adli emanet deposundaki uyuşturucunun çalınması olayına ilişkin olarak sanıklar Burhan Okay ve Mücahit Okay'ı 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak' suçundan 15 yıl 7 ay ve 'nitelikli hırsızlık suçlarından' ise 3 yıl 1 ay ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme 93 bin 740'ar lira adli para cezası da uyguladığı sanıklar hakkında etkin pişmanlık hükümlerini uygulamadı. Mahkeme aynı dosyada yargılanan ve hakkında yakalama kararı bulunan adliyede taşeron şirketin temizlik şefi Mehmet Okay'ın dosyasını ise ayırdı.

    Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlara iddianamede sanıklar Mehmet Okay, Mücahit Okay ve Burhan Okay'ın, adli emanet eşya deposunun üst kısmından geçen havalandırma borularından sürtünerek depoya girdikleri, uyuşturucu maddelerin çalındığının ise yapılan sayımda tespit edildiği belirtilmişti. İddianamede, TMK 10'ncu madde ile yetkili mahkemelerde görülen 12 dosyaya ait uyuşturucu maddenin çalındığı kaydedilmişti. CİHAN

Yorumlar