Adliye'de Yeni Atamalar

ANTALYA Adliyesi'nde yeni görev atamaları, dün Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) internet sitesinde yayımlandı.

Google Haberlere Abone ol
Adliye'de Yeni Atamalar

2. Ağır Ceza Mahkemesi ve Komisyon Başkanlığı görevini uzun süredir devam ettiren Süleyman Teke'nin ağır ceza mahkemesi başkanlığı görevi iş yoğunluğu gerekçesiyle sona erdirilirken, Teke sadece Komisyon Başkanı olarak görevine devam edecek. 


Terörle ilgili özel yetkili ağır ceza mahkemelerin kaldırılmasının ardından yaklaşık 1 aydır beklemede kalan ve ellerindeki dava dosyalarını ağır ceza mahkemelerine gönderen 5. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Şenol Demir, Süleyman Teke'nin yerine 2. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı oldu. Yaklaşık 1 ay önce HSYK kararı ile Antalya'ya atanan Mustafa Kemal Yıldırım, 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne üye, Onur Dursun 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne üye, İdris Eğilmez 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne üye, Birgül Güven 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne üye, özel yetkili mahkemede üye olan Ayla Ünal 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne üye olarak yetkilendirildi. 


2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde üye hakim Mehmet Hakkı Altun 6. İş Mahkemesi'ne hakim olarak atandı.


Bölünen 1. Aile Mahkemesi'nin hakimi Ali Özkaya 1'inci, 1. Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi Fadime Aydın ise 2'nci hakim olarak atandı. 3. Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi Durmuş Çetin'in mahkemesi bölünerek 1 nolu hakim, 6. İş Mahkemesi hakimi Songül Yılmaz da bölünen 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2'nci hakimi olarak atandı. 3. Tüketici Mahkemesi de bölündü ve hakimi Gülay Polatkan 1'inci, özel yetkili mahkemede üye hakim Veli Şengün ise 2'nci hakim olarak atandı. Kadastro hakimi Hatice İlkay Pamuk 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne, özel yetkili mahkeme üyelerinden İbrahim Altınkaynak Kadastro Mahkemesi'ne, Yusuf Bulut ise 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne atandı.

Yorumlar