Adliyede temsili duruşma ilgi çekerken narkotik köpeğinin gösterisi nefes kesti

Mersin'de 'Açık Adliye Günleri' kapsamında düzenlenen temsili duruşma öğrenci ve vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Google Haberlere Abone ol
Adliyede temsili duruşma ilgi çekerken narkotik köpeğinin gösterisi nefes kesti

Mersin'de 'Açık Adliye Günleri' kapsamında düzenlenen temsili duruşma öğrenci ve vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Etkinlikte emniyet, jandarma ve gümrük müdürlüğü ekiplerinin vakaları aydınlatmada kullandıkları malzemeler de tanıtıldı. Jandarma'nın narkotik köpeği 'poyraz'ın uyuşturucuyu bulması öğrencilerden büyük alkış aldı.

Mersin Adliyesi'nde vatandaşlara ve öğrencilere adliyenin işleyişini tanıtmak amacıyla "Açık Adliye Günleri" etkinliği düzenlendi. Vatandaşların ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte gerçekleştirilen temsili duruşmada yargılama süreciyle ilgili vatandaşlara bilgi verildi. Etkinlikte, aile mahkemesinde boşanma, ağır ceza mahkemesinde ise uyuşturucu suçuyla ilgili temsili bir yargılama yapıldı. Duruşmada hakim tarafından önce kimin, nerede duracağı anlatılırken daha sonra ise temsili boşanma davası görüldü. Duruşmada, sosyal paylaşım sitelerinden tanıştığı kadınlarla sohbet ettiği için eşine boşanma davası açan bir kadının savunması dinlendi. Mahkeme heyetinin uzlaşma isteğini reddeden davacı, sosyal paylaşım sitelerindeki yazışmaların fotoğraflarını delil olarak mahkemeye sundu. Gerçek bir olaydan esinlenerek gerçekleştirilen temsili duruşmada tarafları dinleyen mahkeme heyeti, tarafların boşanmasına karar verdi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Turhan, gazetecilere yaptığı açıklamada Avrupa Birliği projeleri kapsamında Mersin Adliyesi olarak İsveç'e giderek oradaki "Açık Mahkeme"yi izlediklerini söyledi. Oradaki bu etkinlikle halkın yargıya bakışını değiştirmeyi düşündüklerini öğrendiklerini ifade eden Turhan "Proje iyi niyetle hazırlanmış güzel bir proje idi. Biz bu projeyi Türkiye'de ilk defa Mersin'de uyguluyoruz. Bu proje kapsamında çeşitli tanıtımlar yaptık. Broşürler bastırdık. Vatandaşlarda dağıttık." diye konuştu.

Amaçları hakkında da bilgi veren Turhan "Yargı deyince insanlar tedirginlik yaşıyorlar. Adliye deyince biraz ürküyorlar. 'Adliyenin genelde yüzü soğuktur' diye bir tabir vardır. Biraz bu soğukluğu atmak, sıcak yüzümüzü göstermek istiyoruz. Sonuçta biz vatandaş için varız. Bu algıyı vatandaş nezdinde oluşturmak ve yargıya olan güveni pekiştirmek için bu tür etkinliği düzenledik" şeklinde konuştu.

Etkinlikte yoğun olarak gençliği hedeflediklerini anlatan Turhan şöyle devam etti: "Aynı zamanda vatandaşlarımızı da davet ettik. Mahkemeyi tanıtarak, duruşma salonu nasıl dizayn edilmiş bunu göstermek istedik. İşleyişimizi tanıtmak istedik. Temsili duruşmalar yapılacak. Bazı öğrenciler duruşma salonundan bazıları ise konferans salonundan izleyecek."

Yoğun ilgi nedeniyle öğrencilerin girişte zaman zaman izdihama neden olduğu etkinlik kapsamında, emniyet, jandarma ve gümrük müdürlüğü ekiplerinin adli vakaların aydınlatılmasında kullandıkları malzemeler de tanıtıldı. Jandarma narkotik köpeği 'poyraz'ın gösterisi ise öğrencilerden büyük alkış aldı.
Öğrenciler ise uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.




CİHAN

Yorumlar