Adliye önünde buruk bayramlaşma

Sahur vakti yapılan operasyonda gözaltına alınan polislerin adliyedeki işlemleri sürerken, adliye önünde de buruk bir bayram sevinci yaşanıyor. Polis aileleri ve vatandaşlar tatlı ve karanfillerle birbirleri ile bayramlaştı.Ergenekon, Balyoz...

Google Haberlere Abone ol
Adliye önünde buruk bayramlaşma

Sahur vakti yapılan operasyonda gözaltına alınan polislerin adliyedeki işlemleri sürerken, adliye önünde de buruk bir bayram sevinci yaşanıyor. Polis aileleri ve vatandaşlar tatlı ve karanfillerle birbirleri ile bayramlaştı.

Ergenekon, Balyoz ve KCK/PKK operasyonlarını yapan polislere sahur vakti yapılan operasyonun ardından gözaltına alınan çok sayıda polis bayram sevinci yaşayamadı. Adliyedeki işlemleri devam eden polisler bayram namazını da burada kılmak zorunda kaldı. Polis yakınları ve vatandaşlar da adliye bahçesinde namazın ardından bir araya geldi. Çok sayıda TOMA ve çevik kuvvet gölgesinde bayramlaşan vatandaşlar, birbirlerine karanfil vererek, tatlı ikram etti.

Kelepçelenerek gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan eski Emniyet Amiri Kadri Cemil Yiğit de bayramlaşmaya gelenler arasındaydı. İlk defa böyle bir bayram yaşadıklarını anlatan Yiğit şunları söyledi: "Ailemin yanında değilim ama kos kocaman bir ailenin yanındayım. Layık olmadığımız teveccüh var bize. Biz sadece işimizi yaptığımıza inanıyoruz. Biz hiç yaşamadığımız yaşamak istemediğimiz şeyler bunlar. Bir tarafta bize İsrail ajanı iddiası varken susmak ağırımıza gidiyor konuşmak zorunda kalıyoruz. 14 yıl oldu bu meslekte ilk defa böyle bir mahkeme safahatına maruz kalıyoruz. Korkunç bir tablo. Arkadaşlarımızın içerdeki durumları Cumhuriyet tarihinde böyle bir mahkeme süreci olmamıştır. Onların moralleri çok yüksek. Doğrunun yanında oldukları için sıkıntı çektiklerini biliyorlar ama bu onlara şeker şerbet geliyor."

"BAYRAMI BİZE ZEHİR ETTİLER, ALLAH SORSUN HESABINI"

Polis yakınları ise bayramda yaşadıklarından dolayı operasyonları yapanlara tepki gösterdi. İlk kez böyle bir bayram yaşadıklarını anlatan polis yakınları, "Akla hayale gelmeyecek şeyleri yaşıyoruz. Bayramı bize zehir ettiler. Allah sorsun hesabını." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar