Adliye çalışanlarına sağlıklı yaşam etkinliği

Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü, kanser ve obezite ile mücadele amaçlı Demokratik Ofis Sen Muş İl Temsilciliği işbirliğinde Muş Adliyesi çalışanlarına yönelik kilo -boy ölçümü, vücut analiz kontrolü, tansiyon ölçümleri yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Adliye çalışanlarına sağlıklı yaşam etkinliği

Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü, kanser ve obezite ile mücadele amaçlı Demokratik Ofis Sen Muş İl Temsilciliği işbirliğinde Muş Adliyesi çalışanlarına yönelik kilo -boy ölçümü, vücut analiz kontrolü, tansiyon ölçümleri yaptı. Adliye Hizmet binası giriş katında düzenlenen etkinliğe Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Hamdi Bayar, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu, Muş Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Tekin Güler, Demokratik Ofis Sen Muş İl Temsilcisi Fecri Kaya ve Başkan Yardımcısı Sedat Serdar Bingöl ile adliye çalışanları katıldı.
Kilo-boy ölçümü, vücut analiz kontrolü, tansiyon ölçümü ve hareketli yaşam için adımsayar alan Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, adliyesi çalışanları olarak daha önce Kızılay’a kan bağışında bulunduklarını belirterek bu tür sosyal faaliyetlere destek vermeye çalıştıklarını söyledi. Her şeyin başında sağlıklı yaşamın geldiğini ifade eden Başsavcı Kaya, “Biz Adliye çalışanları olarak on gün önce Kızılay’a kan bağışında bulunduk. Bugün de işte sağlık taramasından geçtik. Sağlıklı yaşam için personelimizin bu tür şeylere teşvik ediyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum inşallah bunların devamı gelir. Benim sağlık problemim yok şuanda öyle gözüküyor. Zaman zaman kan bağışı ve bu tür sağlık kontrollerini devam ettireceğiz. Özellikle kan bağışı için tekrar etmeyi düşünüyoruz. Sağlık olmadan diğer şeyler olmuyor her şeyin başı sağlıktır. Ondan sonra güvenlik ve daha sonra ise adalet konusu gelir.” Dedi.
Muş Halk Sağlığı Müdürü Dr. Dr. Serdal Türkoğlu, hareketli yaşam, kanserle mücadele noktasında kentte aktif bir rol üstlendiklerini ifade ederek şunları söyledi: “Sayın Cumhuriyet Başsavcımızın tansiyonu yüzde 70 çıktı ve gayet sağlıklı. Başsavcımız bu tip uygulamalar için duyarlı. Personelin sağlığı için çalışmalar yapıyor. Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak zaten bu tip uygulamalarımızı gelenekselleştirdik. Artık hareketli yaşam olsun gerekse kanser olsun bu tip sağlık problemleri ile savaş başlattık. Topyekûn kurum olarak personellerimizle beraber gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bugünde adliye mensubu personelleri ile bu tip sağlık hizmetimizi gerçekleştiriyoruz.”


CİHAN

Yorumlar