Adli vakanın öne geçmesine sinirlenen hasta yakını doktoru darp etti

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde adli vakanın öne geçmesine sinirlenen hasta yakını doktoru darp etti.

Google Haberlere Abone ol
Adli vakanın öne geçmesine sinirlenen hasta yakını doktoru darp etti

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde adli vakanın öne geçmesine sinirlenen hasta yakını doktoru darp etti. Saldırıda, doktorun burnu yırtıldı.

Elbistan Devlet Hastanesi Ana Çocuk Sağlığı Bölümü’nde her zamanki gibi mesaisine başlayan, Radyolog Dr. Adil Doğan, sırasının başkasına verildiğini iddia eden R.B adlı hasta yakınının saldırısına uğradı. Eşi için radyoloji sırasında bekleyen R.B, eşinden önce, adli öncelikli bir hasta alındığı iddiasıyla Dr. Adil Doğan’a saldırdı. Saldırı sırasında doktor Adil Doğan’ın burnu, yaklaşık 7 cm dolayında yırtıldı. Vatandaşlarında araya girmesiyle saldırı sonlanırken doktor Doğan, hemen hastanenin acil servisine alındı ve ilk tedavi burada yapıldı. R.B ise hastaneye çağrılan polis ekipleri tarafından Elbistan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Doğan’a yapılan ilk müdahalenin ardından burun bölgesinin yırtıldığı belirlendi. Yapılan müdahale ile doktor Doğan Malatya’ya plastik cerrahı olan bir hastaneye sevk edildi. Olay sonrası doktorlar hasta bakmayı sonlandırırken, meslektaşlarına destek olmak amacıyla acil servise akın etti. Olaya tepki gösteren sağlık çalışanları gereken cezanın verilmesini istedi.

Saldırıya uğrayan doktor Adil Doğan, “Şahıs, 'o bizden niye önce geldi. Ben adliye personeliyim' diye çıkıştı. Bende 'bilmiyorum, kim olduğunu' dedim. Bizde, 'adliyeden geldik' dedi. 'Savcılıktan gelenin önceliği var' falan dedim ama, adam vurmuştu bir kere.” şeklinde saldırıyı anlattı.

Olayla ilgili olarak bilgi alan İlçe Kaymakamı Tuncay Akkoyun ise saldırıyı şiddetle kınadı. Kaymakam Akkoyun, “Bir vatandaşımız tarafından doktorumuz darp edildi. Bu durum, adli makamlara iletildi. Bundan sonrayargısal süreç devam edecektir. Ancak, vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmasını istiyoruz. Bu tür olayları, hangi alanda hangi kamusal hizmet olursa olsun, şiddetle kınıyoruz. Tasvip etmiyoruz. Özellikle vatandaşlarımızın, bu konuda bir otokontrol noktasında gayret göstermelerini talep ediyoruz. Konu ile ilgili çalışmalar devam edecek. Hastanede güvenlik tertibatı ile, güvenlik tedbirleri ile ilgili şartlarımızı tekrar gözden geçireceğiz.” ifadesini kullandı.

SAĞLIK SENDİKASI ŞUBE BAŞKANI AKIN: ALÇAKÇA BİR SALDIRIDIR

Sağlık Sen Elbistan Şube Başkanı Halil Akın, hastane önünde bir açıklama yaparak saldırıya tepki gösterdi. Akın, yaptığı açıklama da, “Radyoloji uzmanımız sayın Adil Doğan arkadaşımıza alçakça bir saldırı olmuştur. Maalesef arkadaşımız burnundan yaralanmıştır. Şu an Malatya’ya sevk edildi. Kendisine buradan geçmiş olsun diyoruz. Bu konu ile ilgili gerekli inceleme ve araştırma çalışmaları başlamıştır. Şahıs emniyet tarafından yakalanmıştır.” bilgisini verdi.
CİHAN

Yorumlar