Adli tıp kurumundan ilginç karar

Kahramanmaraş’ta, iş kazası sonucu beli iki büklüm kalan vatandaşa adli tıp kurumu tarafından iyileştiği yönünde rapor verildi.

Google Haberlere Abone ol
Adli tıp kurumundan ilginç karar

Kahramanmaraş’ta, iş kazası sonucu beli iki büklüm kalan vatandaşa adli tıp kurumu tarafından iyileştiği yönünde rapor verildi.

Kahramanmaraş’ta, 6 yıl önce yağ fabrikasında çalışırken merdivenden düşme sonucu iş kazası geçiren İbrahim Kertmen (41), sırtından yaralandı. Beton zemine sırt üstü düştüğü için omuriliğinde çatlak ve çökme oluşan ve felç riski geçiren Kertmen’in, beli iki büklüm kaldı. 2,5 aylık tedavi sürecinin ardından 2008 yılında Kahramanmaraş İş Mahkemesine iş kazasından dolayı tazminat davası açan Kertmen, işverenlerin uzlaşı teklifi üzerine davadan vazgeçti. Ancak iş yeri sahibinin sözünde durmaması nedeniyle Kertmen, 2012 yılında fabrika aleyhine aynı mahkemeye yeniden dava açtı. Mahkeme, olayla ilgili Kertmen’i, maluliyet ve meslekte kazanma gücü kaybının belirlenmesi için adli tıp kurumuna gönderdi. 3. Adli Tıp İhtisas Kurulu yapılan inceleme sonucu, Kertmen hakkında mahkemeye ‘27021 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çalışma Gücü ve Meslekte Kazanma Gücü Kaybı Oranı Tespit İşlemleri Yönetmeliği hükümleri muvacehesinde fonksiyonel araz bırakmadan iyileşmiş olduğundan maluliyet tayinine mahal olmadığı oy birliğiyle mütalaa olunur.’ görüşünü bildirdi. Mahkeme, 3. Adli Tıp İhtisas Kurulunun kararını davacının fiziki durumunu dikkate alarak yeniden maluliyet tespiti için adli tıp genel kuruluna gönderdi. Kertmen, kurulun hakkında vereceği kararı merakla bekliyor.

Adli tıp kurulunun kendisini sağlam gördüğünü söyleyen 4 çocuk babası İbrahim Kertmen, iş kazası sonucu belinin iki büklüm kaldığını söyledi. İstirahat günü de işe çağrıldığını ve olaydan sonra kendi imkânlarıyla hastaneye gittiğini belirten Kertmen, “Yağ fabrikasında çalışıyordum, Pazar günü işe çağırdılar, çalışırken bir anda sırtüstü merdivenden düştüm, belimde omurilik çatlağı ve çökmesi oluşmuş. Ben kendi imkânlarımla hastaneye gittim, doktorlar felç geçirdiğimi söylediler, 2,5 ay yattım. Risk olduğu için ameliyat edilmedim. Gaziantep ve Malatya’ya da gittim, riskli diye orada da ameliyat yapmadılar. Ben de mahkemeye gittim, uzlaşma teklif ettiler. Kabul ettim daha sonra sözlerinde durmadılar, 2012 yılında yeniden mahkemeye gittik. Mahkeme beni adli tıpa sevk etti, adli tıp iyileştiğim yönünde rapor verildi. Hâlbuki benim tedavim devam ediyor, adli tıpa yeniden itiraz dilekçesi gönderdik, gelecek sonucu bekliyoruz.” diye konuştu.

Kazadan sonra eşinin uzun süre çalışamadığını ifade eden Cennet Kertmen ise maddi manevi çok zor günler geçirdiklerini anlattı. Eşinin tedavisinin halen devam ettiğini dile getiren Kertmen şunları kaydetti: “Davanın bir an önce sonuçlanmasını istiyoruz. Belinin iki büklüm olması nedeniyle ağır işte çalışamıyor, ayakta fazla kalırsa ağrıları artıyor, bu yüzden de kimse iş vermek istemiyordu. 2 yıl önce çok şükür özürlü kadrosundan belediyeye girdi, biraz rahatladık. Orada temizlik işçisi olarak çalışıyor.” CİHAN

Yorumlar