Adli Kolluk Yönetmeliği mahkemeye taşındı

Karşıyaka Platformu kurucusu avukatlar, Adli Kolluk Yönetmeliği’nde değişiklik yapan düzenlemenin iptali için idare mahkemesinde dava açtı.

Google Haberlere Abone ol
Adli Kolluk Yönetmeliği mahkemeye taşındı

Karşıyaka Platformu kurucusu avukatlar, Adli Kolluk Yönetmeliği’nde değişiklik yapan düzenlemenin iptali için idare mahkemesinde dava açtı. İzmir Adliyesi önünde protesto gösterisi yapan platform kurucularından Murat Talat Ünlü, “Bütün siyasal iktidarlar, kamu görevlileri gelip geçicidir. Demokratik hukuk devletlerinde kalıcı olan hukuktur. Hukukun üstünlüğüdür.” dedi.

Ünlü, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bu yönetmelik, kamuoyunca da yakından takip edilen, 17 Aralık tarihinde başlayan soruşturma sonucunda bazı bakan oğullarının gözaltına alınması sırasında mülki ve idari amirlere bu operasyonun haber verilmemiş olmasına karşı bir tepki düzenlemesi olarak hazırlanmıştır. Yürütme erkini kullanan kişileri, siyasi iktidar mensuplarını, bir kısım yüksek bürokratları konu alan veya bu kişilerin hoşlanmadığı, istemediği ceza soruşturmalarını etkisiz bırakabilecek nitelikte olan ve bu anlamda hukuk devleti, yargı bağımsızlığı ilkelerine ağır zararlar verecek olan bu yönetmelik, Karşıyaka Platformu kurucusu olan biz avukatları ve mesleğimizi doğrudan ilgilendirmektedir.”

Adli kolluk görevlileri üzerinden ceza soruşturmalarının artık yürütme organının ve siyasal iktidarın denetimi altına alındığını dile getiren Ünlü, düzenlemenin iptali için İçişleri ve Adalet bakanlıklarına dava açtıklarını belirterek, “Adli kolluk görevlilerinin, belki ufak bir nokta olarak gösterilebilecek adli organlara olan bağımlılıkları tamamen ortadan kaldırılmıştır. Adli kolluk, sıradan zabıta düzeyine indirgenmiştir.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar