Adıyaman'a Bilim Sanat Merkezi kuruluyor

Adıyaman’da eğitim alanında yapılan atılımlarda önemli bir eksik daha gideriliyor.

Google Haberlere Abone ol
Adıyaman'a Bilim Sanat Merkezi kuruluyor

Adıyaman’da eğitim alanında yapılan atılımlarda önemli bir eksik daha gideriliyor. Vali Mahmut Demirtaş, Esentepe Mahallesi'nde üstün zekalı ve üstün yeteneğe sahip çocuklar için 16 dersikli Bilim Sanat Merkezi yapılacağını açıkladı.

Merkez Esentepe Mahallesi'nde yapılacak 16 derslikli Bilim Sanat Merkezi'nin 6 bin metre karelik bir alana sahip olduğunu ve uygulanacak projenin ihalesinin yapılarak temelinin atıldığını belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Bu merkezde üstün zekalı ve üstün yeteneğe sahip çocuklar eğitim alacak. Adıyaman'da böyle üstün zekalı çocuklarımızın eğitim alacakları bir alan yoktu. Bu eksikliği de gideriyoruz. Temeli atılan bu merkezimizi 350 günde tamamlayarak 2014 yılında bitirmeyi hedefliyoruz. Bu okulumuzun bitirilmesi ile ilimizde yaklaşık 500 üstün zekalı çoğumuz burada eğitim ve öğrenimine devam edecektir. Üstün zekalı çocuklarımızın yeteneklerinin en iyi şekilde geliştirilmesi ve ülkemize faydalı bireyler olmalarının önünü açmak için temelini attığımız bilim ve sanat merkezi Adıyaman için önemli bir kazanımdır. Burada yetişecek çocukların ülkemizin ve ilimizin kalkınmasında bir çok başarılara imza atacaklarına inanıyorum. Adıyaman'da eğitimin niteliğini ve kalitesini artırma noktasında her geçen gün çalışmalarımızı daha da artırıyoruz.” dedi.

Merkez Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'ne spor salonu yapılacağı müjdesini de veren Vali Mahmut Demirtaş, şunları söyledi: "Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Spor Salonunu 2013 yılı yatırım programına alarak temeli atıldı. Merkez Esentepe Mahallesi'nde temeli atılarak, yapımı devam eden spor salonunun toplam alanı yaklaşık 700 metrekaredir. İnşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Burayı da 2014 yılında bitirerek, çocuklarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Bu projemizin tamamlanması ile en Lisesi ile Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin ihtiyaç duyduğu spor aktivitelerini yerine getirebileceği buluşma yeri olacaktır. Proje tamamlandığında yaklaşık 400 öğrencimiz burada sportif faaliyetlerini gerçekleştirmiş olacaktır." CİHAN

Yorumlar