Adımlar Dergisi'ne Bombalı Saldırı: 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Kağıthane'de İBDA'ya yakınlığıyla bilinen Adımlar Dergisi'nin bürosuna yapılan bombalı saldırıda, bir kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Adımlar Dergisi'ne Bombalı Saldırı: 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Kağıthane'de, İBDA'ya yakınlığıyla isimlendirilen 'Adımlar Dergisi'nin ofisinde bu akşam meydana gelen patlamada derginin yazarlarından Ünsal Zor öldü, 3 şahıs de yaralandı. Emniyet ekipleri, bomba şüphesi itibarıyla patlamanın meydana geldiği binadaki incelemelerine devam ediyor.

ADIMLAR DERGİSİ'NE BOMBALI SALDIRI

Alınan bilgiye göre, Hürriyet Mahallesi Cemil Bengü Caddesi'nde 6 katlı bir apartmanın ikinci katında bürosu olan Adımlar Dergisi'ne bombalı hücum düzenlendi. İlk belirlemelere göre, basınç tesirli eski yapı bir bombanın derginin kapısı açıldığında patladığı öğrenildi.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Saldırıda, dergide olan Ünsal Zor hayatını kaybederken, 3 şahıs yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Ünsal Zor'un cenazesi, ambulansla Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

POLİS İNCELEME YAPIYOR

Saldırının peşinden hadise yerine gelen çevik güç ekipleri, cadde ve sokakları, barikat oluşturarak yaya ve vasıta girişine kapattı. Bomba imha uzmanları ve hadise noktayı tetkik şube müdürlüğü ekipleri, hem binada hem de çevrede tetkik yaparken, polis, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, saldırının yer aldığı yapının çevresinde geniş çaplı incelemesi devam ediyor.

Öte yandan belediye berraklık ekipleri çevreye yayılan molozları temizledi.


'BÜYÜK BİR PATLAMAYDI'

Patlamanın meydanı geldiği yapının taraf tarafındaki apartmanda bürosu bulanan avukat Recep Onaran, gazetecilere yaptığı izahatda, hadise anından ofisinde olduğunu, patlamanın sesiyle dışarı çıktığını söyledi.

Dışarı çıktığı sırada yapının ön tarafında bir kişiyi yaralı durumda gördüğünü belirten Onaran, 'Patlamanın etkisiyle yapının hariç cephesindeki parçaların yola savrulduğunu gördüm. Kısa bir zaman sonra itfaiye ve ambulans geldi. Yaralı şahsı alıp götürdüler. Patlamanın yer aldığı dairede bir derginin olduğunu yeni öğrendim. Patlamanın nedenini ben de bilmiyorum. Ama kocaman bir patlamaydı. Ses aşırı fazlaydı' diye konuştu.

Bu arada hadise yerine gelen bir küme yurttaş da tekbir getirerek slogan attı.
İGDAŞ: PATLAMANIN MEYDANA GELDİĞİ DAİREDE DOĞALGAZ TESİSATI YOK

Bu arada, İGDAŞ, Kağıthane'de patlamanın meydana geldiği 'Adımlar Dergisi'nin yer aldığı dairede doğalgaz tesisatının bulunmadığını açıkladı.

İGDAŞ sebebi ile yapılan izahatda, 'Bugün akşam saatlerinde Kağıthane, Hürriyet Mahallesi, Dr. Cemil Bengü Caddesi No: 48 adresindeki binada bir patlama meydana gelmiştir. 187 Doğalgaz Acil Hattı'na gelen ihbar üstüne hadise yerine giden İGDAŞ ekiplerinin yaptıkları incelemede; patlamanın meydana geldiği dairede doğalgaz tesisatının olmadığı belirleme edilmiştir' denildi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar