Adil Öksüz'ün izi Sakarya dağlarında bulundu

Adil Öksüz’ün 2 bin metre rakımlı Akyazı’daki Acella Yaylası’nda cep telefonuna ulaşıldı. Öksüz, tüm Türkiye’de ve yaylalarda da aranıyor

Google Haberlere Abone ol
Adil Öksüz'ün izi Sakarya dağlarında bulundu
Ankara’da darbecilerin merkez olarak kullandıkları Akıncı Üssü’nde 15 Temmuz’da gözaltına alınan ve FETÖ’nün ‘hava kuvvetleri imamı’ olduğu iddia edilen Adil Öksüz’ün 2 bin metre rakımlı Akyazı’daki Acella Yaylası’nda cep telefonuna ulaşıldı. Öksüz, tüm Türkiye’de ve yaylalarda da aranıyor

Habertürk, Sakarya’nın Akyazı İlçesi’nde FETÖ’nün çok önemli 4 isminin izini sürdü. 85 bin nüfuslu Akyazı, Sakarya’daki FETÖ operasyonunda önemli merkezlerden biri. Sakarya’daki operasyonlarda tutuklanan 250 kişiden neredeyse yarısı, Akyazı’dan.

Bu ilçede FETÖ için kırılma noktası 17-25 Aralık soruşturmaları oldu. Bu tarihten sonra örgüte yönelik başlatılan operasyonlarla birlikte bazı kişiler, işyerlerini kapatıp Akyazı’yı terk etti. Halkın büyük çoğunluğu, örgütün ilçedeki faaliyetlerini biliyor. Ancak gazetecilere konuşmaktan kaçınıyor. Ne isim veriyorlar ne de bildiklerini anlatıyorlar. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi yard. Doç. Dr. Adil Öksüz, ilçede tanınan bir isim. Bir üniversite hocası, ilçenin en zenginlerinden birinin damadı... FETÖ’nün önemli adamı olduğu ortaya çıkan Öksüz için “Her yere rahatça ulaşabilir, istediği kişiyi devlet kurumlarında işe aldırabilir” deniliyor.

YAYLALAR ABLUKA ALTINDA

Son olarak Akyazı’da izine rastlanan ve kullandığı “SIR” plakalı aracı tutuklanan kayınpederi Cevat Yıldı- rım’ın evinin garajında bulunan Adil Öksüz, güvenlik güçleri tarafından bu bölgede aranıyor. Akyazı çevresi, yaylalar ablukaya alınmış durumda. Öksüz’ün firarından sonra bölgede 33 farklı adres, 15 yayla ve 124 yayla evinde arama yapılırken, 839 kişi ile mülakat yapıldı. Akyazı’nın tüm giriş ve çıkış- larında oluşturulan kontrol noktalarında da Adil Öksüz hareketliliği yaşanırken, birçok bölgede arama çalışları devam ediyor. Öksüz’ün arandığı yerlerden biri de Acella Yaylası.

Güvenlik güçleri araçla ulaşımın zor olduğu Acella Yaylası ve çevresinde aramalarını yoğunlaştırırken, Öksüz’ün kullandığı bir cep telefonu numarası- nın sinyalinin yaklaşık 10 gün önce bu bölgede tespit edildiği ortaya çıktı. Yaylada baskına uğrayan Kuran kursunun imamı da Habertürk’e yaptığı açıklamada, “Jandarma buraya 3 kez geldi. Ben her defasında burada yok dememe rağmen ‘Cep telefonu sinyali bu bölgeden geldi, biz de arıyoruz’ diye cevap verdiler” diye konuştu. Dağlık alandaki birçok yayla ile köyün giriş ve çıkışları güvenlik güçleri tarafından kontrol altında tutulurken, Akyazı’dan yaylalar bölgesine gidişlerde de polis, kimlik kontrolü yapıyor.

KURSLARA BASKIN

Acella Yaylası’nda yapılan baskınlardan biri de Adil Öksüz’ün kayınpederinin kurduğu Yıldırım Kuran Kursu. Bu kurs kapatılarak, yatılı 90 öğrenci evlerine gönderilmiş. Görüştüğümüz Kuran kursunun imamı, “Allah bu Adil Öksüz’ü bildiği gibi yapsın. Jandarma sürekli gelip baskın yapıyor. Bizim artık o aileyle bir bağlantımız yok. Buraya gelse barınamaz. Onun yüzünden öğrencilerim de mağdur oldu. Hepsini evlerine gönderdim” dedi.

15 TEMMUZ ÖNCESİ BOŞALTILMIŞ

15 Temmuz sonrası kapatılan Erimez Öğrenci Yurdu, Adil Öksüz’ün ilçede sıkça uğradığı yerlerden birisi. Akyazı’da örgütün bünyesine katmak istediği ya da kattığı öğrencilerin burada kaldığı öne sürülüyor. FETÖ/PDY’nin bölgedeki toplantılarının bazılarının bu yurtta gerçekleştirildiği iddia ediliyor. Görünüşte bir öğrenci yurdu ancak, içindeki dekorasyon ve toplantı odaları bu iddiaları doğruluyor.

Vatandaşlar, bazı günler lüks araçların yurt bahçesine gelen kişilerin, geç saatlere kadar burada sohbet ettiklerini anlatıyor. Vatandaşlar, Adil Öksüz’ün de bu yurda çok sık geldiğini ve hatta içeride bir odasının olduğunu iddia ediyor. Akyazılılar, yurdun 15 Temmuz darbe girişiminden birkaç gün önce boşaltıldığı bilgisini veriyor. Geride yurdun bahçesinde kalan bisiklet ve birkaç parça eşya kalmış.

Yorumlar