Adil Öksüz dosyasını boşaltanlar belli oldu

Adil Öksüz'ü darbe gecesinde savcılığa çıkaran jandarma görevlilerinin dosyanın içini boşalttığı, savcılık ve mahkemenin de bu nedenle karar alamadığı belirtiliyor. Öksüz'ün, devlet kayıtlarında, iddianamelerde, örgütün sorumlusu olarak kayıtlı olduğu halde serbest bırakılması tepkilere neden olmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Adil Öksüz dosyasını boşaltanlar belli oldu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "FETÖ'nün Hava Kuvvetleri İmamı" olduğu öne sürülen ve 15 Temmuz darbe girişiminin yönetildiği Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kaçarken yakalanan Adil Öksüz'e ilişkin, "Onu kim serbest bıraktı? Öksüz'ün hâkimin önüne giden dosyasının içini kim boşalttı" sorusunun yanıtıyla ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı. Ankara Batı (Sincan) Cumhuriyet Başsavcılığı kaynakları, dosyanın Öksüz'ü gözaltına alan Kazan Akıncılar Jandarma Karakolu görevlileri tarafından "boşaltıldığını" ileri sürdü. Öksüz'ü serbest bırakan hâkimin önüne dosya gittiğinde sadece ifadesi ve üst yazısı olduğunu belirten kaynaklar, "Jandarma ne bu kişinin geçmişini araştırmış, ne ifadesini almış, ne de üst arama ve yakalama tutanağı düzenlemiş. Deliller savcıdan ve hâkimden gizlenmiş" dedi. Savcılığın, halen görevde bulunan jandarma görevlileri hakkında soruşturma başlattığı belirtildi.

SAVCILIK: KASIT VAR

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları ve serbest bırakılma olayındaki çelişkiler sonrasında Cumhuriyet, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarına ulaşarak, yaşanan çelişkileri sordu. Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre başsavcılık kaynakları, "Dosyayı kim boşalttı" sorusuna, şu yanıtı verdi: "Adil Öksüz, yakalandığında 22 saat boyunca Jandarma'da gözaltına alındı. Öksüz, hâkimin önüne getirildiğinde dosyada sadece savcılık ifadesi ve üst yazısı vardı. Üst yazıda da Adil Öksüz'ün üssün içinde veya üsten kaçarken yakalandığına ilişkin hiçbir bilgi yer almadı. Yazıda sadece Öksüz'ün üs civarında yakalandığı belirtildi. Yani dosya Jandarma'dan boş geldi. Jandarma, Adil Öksüz'e ne yakalama ne de üst arama tutanağı düzenlememiş. Öksüz'ün Jandarma'da ifadesi bile alınmamış, üzerinden çıkan GPS cihazı da savcı ve hâkimden saklanmış ve serbest kalınca teslim edilmiş. Jandarma'da çekilen fotoğraflar bile dosyaya konulmamış. Biz GPS cihazını ancak 35 gün sonra öğrendik. Burada dosyanın boşaltılması durumu varsa Jandarma'dan kaynaklanmıştır. Burada Jandarma'nın ihmali değil açık bir kastı vardır. Deliller kaçırıldı bizden."

O JANDARMALAR HALA GÖREVDE

Başsavcılık kaynakları, kamera kayıtlarında yaptıkları araştırmada Adil Öksüz'ün Akıncılar Üssü'nün içinde olduğuna ilişkin görüntülerin bulunduğunu bildirdi. Başsavcılık kaynakları, Jandarma görevlileri hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti. Ancak bu Jandarma görevlilerinin halen görevinin başında olduğu öğrenildi.

Adil Öksüz kimdir?

1967 yılında doğan Adil Öksüz, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden 1991 yılında mezun oldu. 1996 yılında Temel İslam Bilimleri alanında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde yüksek lisansını tamamlayan Öksüz, 2003 yılında aynı üniversitenin aynı bölümünde doktorasını yaptı. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Tefsir Anabilim Dalı Temel İslam Bilimleri üzerinde çalışmalarına devam eden Öksüz, İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapıyordu. Öksüz, 15 Temmuz'un ardından üniversiteden ihraç edildi.

Yorumlar