ADD: Toplumu ayrıştırmayan ve ötekileştirmeyen bir cumhurbaşkanı istiyoruz

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Manavgat Temsilciliği Gençlik Kolları Başkanı Rabia İnci Özen, toplumu birleştiren, kimseyi ötekileştirmeyen, toplumu kucaklayan bir cumhurbaşkanı istediklerini söyledi. Özen, cumhurbaşkanı seçimi ile...

Google Haberlere Abone ol
ADD: Toplumu ayrıştırmayan ve ötekileştirmeyen bir cumhurbaşkanı istiyoruz

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Manavgat Temsilciliği Gençlik Kolları Başkanı Rabia İnci Özen, toplumu birleştiren, kimseyi ötekileştirmeyen, toplumu kucaklayan bir cumhurbaşkanı istediklerini söyledi.

Özen, cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili ADD binasında Başkan Vekili Salim Kaydırak, Başkan Yardımcısı Mücella Karabaş ve sayman Pınar Gök ile birlikte basın toplantısı düzendi.

Ülkenin cumhurbaşkanı seçimi öncesi kritik bir süreçten geçtiğini belirten Özen, bu sebeple yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin tarihi öneme sahip olduğunu kaydetti.

ADD'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğuna oturacak olan kişinin toplumun cumhurbaşkanı olacak vasıfta olması gerektiğini belirten Özen, cumhuriyet, laiklik, demokrasi, hukuk devleti ve ülkesinin değer yargılarıyla çatışan toplumu ayrıştıran ve ötekileştiren birini o makamda görmek istemediklerimi söyledi.

12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde ülkenin milleti ile bölünmez bütünlüğü ilkelerinin yok edilmeye çalışıldığını savunan Özen, "Devletin varlığı, bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü ve kayıtsız ve şartsız yürekten inanan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Evrensel hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve devrimlerine, herkesin insan haklarından, temel özgürlüklerden yana, ülkesine bağlı cumhuriyetten yana toplumu birleştiren, ayrıştırmayan ve ötekileştirmeyen bir adayı atamızın koltuğunda görmeyi arzuluyoruz. Zedelenmiş olan cumhurbaşkanlığı makamını yeniden eski saygınlığına getirecek, iktidarın her uygulamasını onaylayan değil, inceleyen, araştıran ve değerlendiren bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Meclis'teki milletin vekillerine bu konuda sorumlu davranmaya davet ediyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar