ADD Şube Başkanı Tahmilci: İktidar yolsuzluklarla meşruiyetini kaybetti

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Manisa Şube Başkanı Gülbahar Tahmilci, iktidarın yolsuzluklarla meşruiyetini kaybettiğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
ADD Şube Başkanı Tahmilci: İktidar yolsuzluklarla meşruiyetini kaybetti

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Manisa Şube Başkanı Gülbahar Tahmilci, iktidarın yolsuzluklarla meşruiyetini kaybettiğini iddia etti. Tahmilci, "Haziran direnişiyle aralanan kapı, 17 Aralık’ta ortaya çıkan rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla çöktü. 24 Şubat akşamı internet sitelerine düşen ses kaydıyla ilgili ‘montaj, dublaj’ açıklamaları yapılarak, gerçeğin ortaya çıkarılması perdelendi. Toplum vicdanında, tamiri güç yaralar açıldı." dedi.

ADD Manisa Şubesi, Manolya Meydanı’nda hükümeti protesto eylemi yaptı. Eyleme CHP İl Başkanı Cahit Kaplan, Şehzadeler Belediye başkan adayı Semih Balaban ve Yunusemre Belediye başkan adayı Ali Arslan da destek verdi. Burada konuşan Şube Başkanı Tahmilci, toplumun her kesiminde meşruiyeti tartışılmaya başlanan iktidarın, interneti sansürleyerek, kişisel verileri takip ve kayıt altına alarak, hakim ve savcıların atanmasında Adalet Bakanı'nı yetkili kılıp yargıyı iktidara bağlayarak, bununla da yetinmeyip atadığı hakim ve savcının teftişini de Adalet Bakanı'na yaptırarak, Başbakan'a bağlı MİT’i dokunulmazlar arasına alıp kişi, kurum ve kuruluşları dilediği gibi takip edip baskı altına alarak ömrünü uzatmaya çalıştığını öne sürdü. Türkiye’yi yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı olmak üzere çok önemli üç seçimin beklediğini dile getiren Gülbahar Tahmilci, buhrandan kurtulmak için demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine, hukukun üstünlüğüne inanan, çağdaş değerleri benimsemiş herkesin böyle bir süreçte sandığa gitmesinin bir görev olduğunu kaydetti. CİHAN

Yorumlar