Adapazarı İHL mezunları 34 yıldır buluşuyor

Sakarya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (SİMDER) geleneksel mezunlar buluşması Adapazarı İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirildi. Mezunlar 1980 yılından beri her yıl mayıs ayının ikinci pazarında buluşuyor. Bu yılki...

Google Haberlere Abone ol
Adapazarı İHL mezunları 34 yıldır buluşuyor

Sakarya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (SİMDER) geleneksel mezunlar buluşması Adapazarı İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirildi. Mezunlar 1980 yılından beri her yıl mayıs ayının ikinci pazarında buluşuyor.

Bu yılki buluşmaya, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Sakarya Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Akyüz, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, İl Müftüsü İlyas Serenli, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ile çok sayıda İHL mezunları katıldı.

İHL Mezunlar Buluşması, Sakarya Kuran-ı Kerim okuma birincisi Bahri Dümlü’nün Kur’an tilaveti ile başladı. Ardından okul öğrencilerinden Arapça şiir okuma yarışması Türkiye üçüncüsü Tuğçe Kaya Esma-ül Hüsna şiirini okudu. Açılış konuşmasını gerçekleştiren SİMDER Başkanı Nafi Özdin, "Geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz mezuniyet günümüze katılan tüm mezunlarımıza ve mensuplarımıza teşekkür ediyorum" derken Adapazarı İmam Hatip Lisesi Müdürü Kadir Gezer, "57 yıldır eğitim ve öğretim hayatı içerisinde bulunan okulumuzda emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İnşallah nice elli yıllar bu hizmet devam edecektir." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından mezun öğrenciler adına konuşma yapan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İHL’lilerin Türkiye’de zorlu süreçlerden geçtiğini belirterek, şunları kaydetti: "İnsanı yaşatan nasıl ruhuysa, medeniyetleri ve şehirleri yaşatan da ruhlarıdır. Dolayısıyla İmam Hatiplilik bir kalıptır ve ruhu olmalıdır. İmam Hatipleri bugüne taşıyan ve geleceğe taşıyacak olan işte bu ruhtur” ifadelerini kullandı. Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, “İmam Hatiplerin ülkenin gelişmesindeki rolü çok büyüktür. 1971 yılında Adapazarı İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi oldum. Buradan İmam Hatip ruhunu aldım. Bizi hedefe koşturan o ruhtur. Bizleri yetiştiren hocalarımıza çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Öğretmenler adına bir konuşma yapan, 1969-1973 yılları arasında Adapazarı İmam Hatip Lisesi Müdürü olarak görev yapan Yahya Kutluoğlu, "Yeni bir okulun yapılmış olması, değerli bürokratlara sahip oluşumuz bizleri çok sevindirmiştir. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar