Adana’ya ABD’den yatırım beklentisi

ABD’nin Adana Konsolosu John Espinoza ve 2. Konsolos Saxton Ruiz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Adana’ya ABD’den yatırım beklentisi

ABD’nin Adana Konsolosu John Espinoza ve 2. Konsolos Saxton Ruiz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.

Hüseyin Sözlü’ye yeni görevinde başarı dileyen Espinoza, konsolosluğun Adana’da hayli eski olduğunu ve bu yüzden kendisini Adanalı gibi hissettiğini belirterek, “Kendimi Adanalı gibi hissettiğim için Hüseyin Sözlü’nün başkanlığı yeni bir dönemin başlangıcı olması itibariyle beni de heyecanlandırıyor. Kendisinden beklentilerimiz var. Başarılı olacağına inanıyorum. ABD’li işadamlarını buraya çekmek için birlikte yapabileceğimiz işler olduğuna inanıyorum. Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bu konuda her türlü desteği vereceğimizi söyleyebilirim.” dedi.

John Espinoza, Türkiye’deki ve Adana’daki Suriyeli mültecilerin desteklenmesi konusunda ülkesinin yaptığı katkılardan bahsetti ve uluslararası camiada bu konuda en çok destek veren ülkenin ABD olduğunu anlattı. Espinoza, Houston ve Adana arasında bir süre önce yapılan işbirliği anlaşmasını da hatırlattı.

SOMUT GİRİŞİMLER BEKLİYORUZ
Başkan Hüseyin Sözlü, her ne kadar yerel yöneticiler olsalar da, Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi açısından işbirliği yapılabilecek konular bulunduğunu söyledi. Hüseyin Sözlü, “Adana’da ABD’li yatırımcıları görmek istiyoruz. Bu konuda konsolosluktan destek bekliyoruz. İki ülke arasındaki işbirliğinin güçlenmesini, gelişmesini arzu ediyoruz. Önümüzdeki süreçte bu konuda ABD’nin Adana Konsolosluğundan somut girişimler bekliyoruz.” diye konuştu.

Hüseyin Sözlü, Suriye’deki rejimin otoriter bir rejim olduğunu kabul ettiğini fakat bunu değiştirmek için Çin ve Rusya hariç, bu konuda ittifak yapan uluslararası camianın desteğiyle ortaya çıkan tablonun son derece kötü olduğunu ifade etti. Hüseyin Sözlü şunları söyledi: “Suriye kanayan bir yara. Utanç verici bir durum oluştu. Çocuklar yıllardır çadırlarda kalıyor ve bir nesil kayboluyor. Empati yapalım ve kendi çocuklarımızın aynı duruma düştüğünü gözümüzün önüne getirelim. Kadınlar, çocuklar öldü, sakat kaldı, çok kötü şartlarda yaşamak zorunda bırakıldı. Hala da büyük trajediler yaşanıyor. ABD’nin Afganistan’daki, Irak’taki, Libya’daki müdahaleleri de geride kan ve gözyaşı bıraktı. Üstelik söylendiği gibi barış ve demokrasi getirmedi. Suriye’de ve Arap Baharı denilen eylemlerin yaşandığı ülkelerde durum olumlu değil.”

Hüseyin Sözlü ve John Espinoza, Ukrayna’da yaşananlar ve Rusya’nın tutumuyla ilgili de görüş alışverişinde bulundu.

Hüseyin Sözlü, Houston’la geçmiş dönemde yapılan anlaşmayı sürdüreceklerini ve bu şehrin kardeş şehirleri olma özelliğinin devam edeceğini vurguladı.

Zaman zaman farklı görüşlerin dile getirilmesiyle beraber samimi bir havada geçen ziyaretin sonunda taraflar birbirlerine çeşitli hediyeler sundu.
CİHAN

Yorumlar