Adana’nın yapılanması girişimcilikle şekillenmeli

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden, Adana’nın gelecekteki yapılanmasının ‘girişimcilik’ trendine göre şekillendirmesi gerektiğini söyledi. KGK Başkanı Esra Özden, ülkelerarası rekabette ana unsurun ‘girişimcilik’...

Google Haberlere Abone ol
Adana’nın yapılanması girişimcilikle şekillenmeli

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden, Adana’nın gelecekteki yapılanmasının ‘girişimcilik’ trendine göre şekillendirmesi gerektiğini söyledi. KGK Başkanı Esra Özden, ülkelerarası rekabette ana unsurun ‘girişimcilik’ olduğunu, Adana’nın da gelecekteki yapılanmasını bu trende göre şekillendirmesi gerektiğini söyledi.

TOBB Adana KGK üyeleri ve Adanalı iş kadınlarıyla kahvaltıda bir araya gelen Özden, Türkiye’de girişimcilik dendiğinde Adana’nın akla geleceği bir modelin ortaya konabileceğini, burada en önemli görevin yerel yöneticilere düştüğünü belirtti.

Amerika’da Silikon Vadisi’ndeki girişimcilerin yüzde 52’sinin ABD dışından olduğunu belirten Başkan Özden, “Gelişmiş ülkeler bünyelerine inovasyon gerçekleştiren, yenilikçi girişimcileri çekmek için adeta avcı gibi davranıyor. Çünkü geleceğin dünyasında hammadde kaynaklarına, finans kaynaklarına sahip olan ülkeler ve şehirler gelişmeyecek; girişimci sayısı fazla olan ülke ve kentler gelişecek. Bunu Adana’nın erken keşfetmesi gerekiyor.” dedi.

ALTYAPI DESTEĞİ VERİLEBİLİR

Bilişim sektöründe yazılım gerçekleştiren genç girişimciler için yapılacak bir iş merkezinde ücretsiz ya da çok düşük bedelli ofis imkanı sunulabileceğini kaydeden Özden, “Teknoloji yoğun üretim yapan KOBİ’lere küçük sanayi siteleri yaparak, altyapılarını temin ederek destek verebiliriz. Adana’yı girişimcilerin kuluçka merkezi yapmak zor değil. Bunu başaran Adana, 5 yılda Türkiye’nin ilk 5 büyük ekonomisine sahip olan kent olur” diye konuştu.

Adana’da girişimciliğin özendirilmesi ve girişimci sayısının artması adına son dönemde Kurul olarak yaptıkları çalışmaları da anlatan Özden, Boğaziçi Üniversitesi ve Çağ Üniversitesi’yle yapılan girişimcilik eğitimlerinin de yararlı sonuçlar vermeye başladığını söyledi. Burada eğitim alan birçok girişimcinin kendi işini kurduğunu hatırlatan Özden, “Bütün gücümüzle Adana’nın girişimci bir kent olması için çaba göstereceğiz. Bu kapsamda her kişi ve kurumla işbirliği yapmaya devam edeceğiz. Çukurova Üniversitemizle, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitemizle, meslek odalarımızla, belediyelerimizle bu yolda mesafe kat etmekten yorulmayacağız.” dedi.

CİHAN

Yorumlar