Adana’nın trafik sorunu masaya yatırıldı

Yeni Büyükşehir Yönetiminde Adana Kenti Ulaşım Çalıştayı Seyhan Oteli’nde başladı. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 'Şehrimizi Birlikte Yönetiyoruz' sloganıyla organize ettiği 2 gün sürecek Ulaşım Çalıştayı, bilim insanları,...

Google Haberlere Abone ol
Adana’nın trafik sorunu masaya yatırıldı

Yeni Büyükşehir Yönetiminde Adana Kenti Ulaşım Çalıştayı Seyhan Oteli’nde başladı. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 'Şehrimizi Birlikte Yönetiyoruz' sloganıyla organize ettiği 2 gün sürecek Ulaşım Çalıştayı, bilim insanları, uzmanlar, ilgili sivil toplum kuruluşları ve muhtarların katılımıyla gerçekleştiriliyor.

    Çalıştayın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Katılımcı, şeffaf belediyecilik anlayışımızın ilk somut kanıtı Ulaşım Çalıştayı oldu. İnşallah bu çalıştayda şehir merkezinde yaşanan trafik sıkışıklığını, toplu taşıma aracı ve özel araç kullanan hemşehrilerimizin çağdaş şekilde hizmet alması, modern şehircilik anlayışına uygun hareket edebilmesine katkı koyacaktır. Bunun için gerekli sonuçlar alınacaktır." dedi.

    "SORUNLARA HER KESİMİ KUCAKLAYARAK ÇÖZÜM BULACAĞIZ"

    Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: “Çalıştayda Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ve ilçe belediyelerinin ulaşımının kentsel ve kırsal sorunlara ilişkin paylaşımlarının güncel ulaşım ve yerel yönetim mevzuatı çerçevesinde geliştirilecek çözümlerin paylaşılması temel amaçtır. Burada minibüsçüler, özel halk otobüsçüleri ve onlardan hizmet alan halkımız var. Özel araçların çoğalması trafik hizmetinin kalitesini olumsuz etkiledi. Özellikle mesai başlangıcında ve bitiminde yoğun trafik sorunu yaşanıyor. Bunlar mutlaka çözmemiz gereken sorunlar. Büyükşehir yasasıyla birlikte sadece şehir içinde değil, mahalle olan köylerimizden ilçe merkezlerine, ilçe merkezlerinden diğer noktalara, başka şehirlere sağlıklı ulaşımı sağlamız gerek. Tüm bu sorunların çözümü açısından bu çalıştay çok önemli. Üniversitelerimizden bilim insanları, toplu taşıma yapan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, uzmanlar ve halkımızı temsilen muhtarlarımız burada. İnşallah Adana’nın orta ve uzun vadede ulaşım meselesini çözecek bir çalıştay olmasını arzu ediyorum. Kısa vadede de trafik sıkışıklığını bir nebze azaltacak bir çalıştay olacak. Adana’nın trafik sorununa köklü, çağdaş, halkı ve sektör temsilcilerini kucaklayarak çözüm bulacağız. Ayrıca iki gün boyunca Türkiye’ye örnek olacak bir çalıştayın hayata geçeceğine, sonuçlarının da ülke genelinde ilgiyle izleneceğine inanıyorum.”

    TOPLU TAŞIMA HIZLI, GÜVENLİ VE KONFORLU OLURSA TRAFİK SORUNU KALMAZ

    Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy da nüfus artışı ve hızlı kentleşmenin trafik problemini büyüttüğünü söyledi. Prof. Ersoy, "Adana Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Ulaşım Çalıştayı’nı çok önemsiyorum. Adana’da yaşanan trafik sorunu ancak bilimsel bilgi ve sonuçlarının hayata geçirilmesiyle çözülebilir. Günümüzde özel otomobil kullanımı artıyor. İnsanlarımızı toplu taşıma araçlarına özendirmeliyiz. Halk, toplu taşıma araçlarıyla hızlı, güvenli ve konforlu bir şekilde hedefine ulaşırsa sorun kalmaz. Hafif Raylı Sistem’in Adana’da yapımı çok uzun sürdü ve aktarma noktaları iyi hesaplanamadı. Toplu taşıma sistemiyle de entegrasyonu sağlanamadı. Şehrin doğu-batı aksında D 400 ve Çevre Yolu var. Bunlara alternatif yeni bulvarlar açılmalı. Çok minibüs var, yolcu indirme bindirme disiplini yok. Araçların dolmadan çalıştığı güzergahlar var. Bu yüzden ulaşım verimli gerçekleştirilemiyor. Kapasiteye göre taşıma yapılmalı." diye konuştu.

    Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel de, Ulaşım Çalıştayı’nda sorunların ortaya konulacağını ve alternatifli çözüm önerilerinin sunulacağını kaydetti. Prof. Tükel, Ulaşım Çalıştayı’nın başarılı, verimli geçmesini diledi.

    Açılış konuşmalarının ardından, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Gök, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayri Ulvi, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Oktan Nalbantoğlu, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Abdullah Orman söz aldı.

    Ulaşım Çalıştayı 14 Haziran 2014 Cumartesi günü de devam edecek. Çalıştay 14 Haziran 2014 Cumartesi günü saat 09.00’da Ulaşıma İlişkin Kamu Kurumlarının Görüşleri konulu panelle başlayacak ve gün boyunca çeşitli panellerle Seyhan Oteli’nde sürecek. CİHAN

Yorumlar