Adana’nın tanıtım elçileri Litvanya'da

Özel Burç Vural Anadolu-Fen ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri proje kapsamında 6 Avrupa ülkesinde sürdürülen ziyaret ve temasların Litvanya ayağını tamamladı. Proje kapsamında Özel Burç Vural Anadolu-Fen lisesi ve Anadolu Sağlık...

Google Haberlere Abone ol
Adana’nın tanıtım elçileri Litvanya'da

Özel Burç Vural Anadolu-Fen ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri proje kapsamında 6 Avrupa ülkesinde sürdürülen ziyaret ve temasların Litvanya ayağını tamamladı.

Proje kapsamında Özel Burç Vural Anadolu-Fen lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Kimya Öğretmeni ve Avrupa Birliği Projeleri Koordinatörü Mustafa Topçu, Özel Burç Vural Fen Lisesi 10. sınıf öğrencileri Adil Han Doğan ve Halil Can Doğan, Litvanya’ya giderek temaslarda bulundu.

Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan, Comenius (Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı) tarafından da desteklenen proje çerçevesinde öğrenciler Litvanya’da çeşitli sunumlar yaparak hem Türkiye hem de Adana’nın tanıtım elçiliği görevini üstlendi. Öğrenciler, Litvanya’yı gezerken diğer Avrupa ülkelerinden gelen öğrencilerle de fikir alışverişinde bulundu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Özel Burç Vural Anadolu-Fen Lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Gürhan, bu projeye dahil olmalarının, sosyal ve bilimsel çalışmalarında büyük bir adım olduğunu vurguladı. Mustafa Gürhan, proje ile öğrencilerin kişisel gelişimleri için gerekli olan temel becerileri, yeterlilikleri edinmelerini ve özgüvenlerini arttırmalarının amaçlandığını kaydetti.

Proje Koordinatörü Mustafa Topçu ise projenin amacının; öğrencilerin, ekolojik açıdan olumlu ve olumsuz gelişmelere olan ilgisini artırmak ve bilinçlendirmek olduğunu anlattı. Topçu, "Temmuz ayında Polonya'ya yapacağımız ziyaretle sonuçlandırılacak olan projemiz, Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı’na bağlı AB Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı’na müracaat eden yaklaşık 2 bin okul arasından kabul edilerek, iki yıl önce uygulanmaya başlandı. Ayrıca Özel Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi bu seçilen okullar içerisinde de çok az sayıda olan özel okullar arasında da yer aldı." dedi. CİHAN

Yorumlar