Adanalı tekstilci 'tekstilkent' istiyor

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Tekstil Meslek Komitesi Üyesi Cevdet Şeker, kentin ‘Melekgirmez’ diye tabir edilen ve kent trafiğinin ortasında sıkışıp kalan tekstilcilerin ‘tekstilkent’ ile rahat ve çağdaş bir çalışma ortamına...

Google Haberlere Abone ol
Adanalı tekstilci 'tekstilkent' istiyor

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Tekstil Meslek Komitesi Üyesi Cevdet Şeker, kentin ‘Melekgirmez’ diye tabir edilen ve kent trafiğinin ortasında sıkışıp kalan tekstilcilerin ‘tekstilkent’ ile rahat ve çağdaş bir çalışma ortamına kavuşabileceğini söyledi.

Bölge tekstilcilerinin uzun yıllardır bir tekstilkent kurulmasını istediğini vurgulayan Şeker, bu konuda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile görüştüklerini, konuya sıcak bakmasının kendilerini memnun ettiğini bildirdi. Şeker, "Melekgirmez Sokağı olarak bilinen ve toptancıların yoğunlukta olduğu bölge artık tıkandı. Bu sokağın batısında kalan alan kentsel dönüşümle Tekstilkent’e dönüştürülebilir." dedi. Cevdet Şeker, Adana’nın problemlerinin birlikte hareket etme kültüründeki sıkıntılardan kaynaklandığını vurgulayarak, "Biz bunu sağlamak için büyük çaba harcıyoruz. Sadece tekstil değil tüm sektörlerde ticaretin daha sağlıklı yapılması ve gelişmesi adına sektörel bazda sitelerin oluşturulmasından yanayız." diye konuştu.

Tekstilkent ihtiyacının giderilmesinin önemine dikkati çeken Cevdet Şeker, şöyle devam etti: "Adana’da 1000’e yakın tekstil firmamız var. Ancak bu firmalarımızın, dışarıdan gelen heyetlere ürünlerini en iyi şekilde tanıtabilecekleri yeterli derecede satış ve showroomları bulunmuyor. Bu nedenle Adana firmalarımızın bir kısmı showroomlarını ve şubelerini İstanbul’da açarak ufuklarını ve yurt dışı pazarlara faaliyetlerini geliştirmeye çalışıyorlar. Bizim amacımız, sadece ürettiğimiz ürünleri en iyi şekilde pazarlamanın yanı sıra yurt dışı yatırımcılarını da kentimize çekme. Emek yoğun bir sektör olan tekstilin gelişimi işsizlik sorununun çözümüne de katkı sunacaktır."

Şeker, tekstilin ülke ekonomisine katkısına dikkati çekerken otomotiv sektöründen örnek vererek, şunları ekledi: "Otomotiv sektörü ithal ettiği parçaları montaj yapıp satmaktadır. Oysa tekstil ve konfeksiyon ülkemizde yetişen pamuğu mamul ederek ihraç etmektedir. Bu bağlamda ülkeye en çok katma değer ve ihracat sağlayan sektör hiç şüphesiz tekstildir. Unutulmamalıdır ki tekstil İnsanın doğumundan ölümüne kadar olan her safhada kullanılan bir üründür, emek yoğundur, istihdam dostudur." CİHAN

Yorumlar