Adanalı işkadınları engellilere destek oluyor

Umut Dayanışma ve Engelliler Derneği ile Adana İşkadınları Derneği’nin (İŞKAD) ortaklığında yapılan SODES’le Engelleri Aşacağız Projesi başladı. Proje kapsamında Adana İşkadınları Derneği Başkanı Elif Doğan Türkmen ve dernek...

Google Haberlere Abone ol
Adanalı işkadınları engellilere destek oluyor

Umut Dayanışma ve Engelliler Derneği ile Adana İşkadınları Derneği’nin (İŞKAD) ortaklığında yapılan SODES’le Engelleri Aşacağız Projesi başladı.

Proje kapsamında Adana İşkadınları Derneği Başkanı Elif Doğan Türkmen ve dernek üyesi Esin Parlak, Umut Dayanışma ve Engelliler Derneği’ni ziyaret ederek projenin yürütülmesi ile ilgili planlamaları yaptı. İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen, proje sonucunda, mesleki eğitim yoluyla engellilerin ve ailelerinin sosyo ekonomik gelişimine katkı sağlamayı hedeflemektedir dedi. Türkmen, projenin Yüreğir’de yaşayan ve toplumsal yaşama uyum sorunu olan 18-55 yaş arası engelli bireylerin sosyal ve ekonomik yaşama adaptasyonunun sağlanması için mesleki eğitimler verilmesine yönelik olduğunu belirtti. Yüreğir’de nüfusunun yüzde 43’ü göçle geldiği ve geçim sıkıntısının öncelikli sorun olduğunu aktaran Türkmen, "Yüreğir’de engelli bireyler işsizlikten ve tecrit edilmiş olmaktan kaynaklanan problemleri yoğun olarak yaşamaktadırlar. Yüreğir’de yaşayan engelliler eğitim seviyesi ve gelir durumlarından dolayı dışlanmışlık ve psikolojik problemler yaşamaktadırlar. Bu sorunların üstesinden gelebilmek için de zararlı alışkanlıklar edinmektedirler." dedi.

Bütün bu dezavantajlı yaşamın onların tercihi olmadığını dile getiren Türkmen, "Birlikte yaşadığımız bu hemşehrilerimizin sorunlarının çözümünde destek olmak tüm toplumun görevidir. Projemiz sonucunda hedefimiz eğitim alan engellilerin istihdama katılmalarını ya da istihdam ediliyor iseler mesleki eğitim ile gelişmelerini sağlamaktır." diye konuştu.

Projenin diğer ortağı olan Umut Dayanışma ve Engelliler Derneği’nin Başkanı Sevim Eyrisakal, birlikte ürettikleri projeden dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Eyrisakal, "Proje ekipleri oluşturuldu. Proje kapsamında, İŞKUR'a kayıtlı kişilerden bir idari destek personeli (tam zamanlı) istihdam edilmeye başlandı. 15 adet bilgisayar onarımı yapılarak bilgisayar sınıfı oluşturuldu. 30 engelli bireye bilgisayar işletmenliği, 30 engelli bireye de bilgisayarlı muhasebe eğitimi verilmekte. Tanıtım ve reklam faaliyetleri yapıldı. Proje ofisi oluşturuldu. Umut Dayanışma Engelliler Derneği’nin Yüreğir’deki dernek binasında küçük onarımlar yapıldı. Dernek üyelerimiz, proje ortakları ve mahalle muhtarları ile iletişime geçilerek kursiyer tespiti çalışmaları yapıldı." ifadesini kullandı.

CİHAN

Yorumlar