Adanalı işadamı Namık Biçer, üniversitelilerle deneyimlerini paylaştı

Akdeniz Türk-Alman İşadamları Derneği Başkanı Namık Kemal Biçer, Uluslararası Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü Öğrenci Birliği Çukurova Üniversitesi Şubesi'nce organize edilen 'Risk Bir Başarı Mıdır?' konulu konferansta bilgi ve deneyimlerin.

Google Haberlere Abone ol
Adanalı işadamı Namık Biçer, üniversitelilerle deneyimlerini paylaştı

Akdeniz Türk-Alman İşadamları Derneği Başkanı Namık Kemal Biçer, Uluslararası Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü Öğrenci Birliği Çukurova Üniversitesi Şubesi'nce organize edilen 'Risk Bir Başarı Mıdır?' konulu konferansta bilgi ve deneyimlerine paylaştı.

ÇÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu'ndaki etkinlikte, çok sayıda uluslararası ve ulusal organizasyona imza atan Pink Organizasyon'un Yönetim Kurulu Başkanı Namık Kemal Biçer, 35 yıllık çalışma hayatından örnekler vererek, riskin başarı ve başarısızlıktaki etkisini anlattı. Yayına hazır hale getirdiği 'Bağ Bozumu' adlı şiir kitabındaki eserlerinden de örnekler vererek konferansı renklendiren Biçer, çalışma hayatında çaycı, dalgıç, yangın ve iş güvenliği uzmanlığı ile kafeterya işletmeciliği yaptığını, daha sonra organizasyon işine sıçradığını ve rekabetin yoğun olduğu bu sektörde büyük mücadeleler vererek markalaşmayı başardığını dile getirdi.

BAŞARI, BİREYİN İÇİNDEKİ RİSKİ EĞİTTİĞİ KADARDIR
Çalışma hayatında birey, hedef ve risk başlıklarıyla başarı üçgeni oluşturduğunu, kötü tecrübelerle cesaretin başarı için yetmediğini anladığını kaydeden Biçer, "Risk cesaretin eğitilmiş halidir. Başarı, bireyin içindeki riski eğittiği kadardır. Ne zaman ki içimdeki cesareti eğitmeye başladım, benim için yeni ufuklar açıldı. Farklı, sıradışı projelere imza attım. Kendi kurallarıma, eğitimime, becerime göre bunu yaptım." dedi. Öğrencilere başarısız olmaktan korkmamalarını, yeniden denemelerini öneren Adanalı İşadamı Namık Kemal Biçer, başkalarının kurgularını da salt doğru zannetmenin yanlış olacağını belirterek, sorgulayıcılığı elden bırakmamak gerektiğini vurguladı.

Biçer, yaklaşık 1,5 saatlik konferansında girişimcilik hayatında başından geçen ilginç ve komik olayları anlatırken, öğrencileri kahkahaya boğdu. Çeşitli fakültelerde görev yapan akademisyenlerin de dinlediği konferansın sonunda Uluslararası Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü Öğrenci Birliği Çukurova Üniversitesi Şube Başkanı Fatma Topallar, Biçer'e teşekkür etti.
CİHAN

Yorumlar