Adanalı Boşnaklar, Karadağ Bağımsızlık Günü’nü kutladı

Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği Gençlik Kolları tarafından düzenlenen programla Karadağ Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 8.inci yıldönümü kutlandı.Karadağ bayrağı ve ‘Nice Yıllara Toprağım’ yazısı bulunan...

Google Haberlere Abone ol
Adanalı Boşnaklar, Karadağ Bağımsızlık Günü’nü kutladı

Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği Gençlik Kolları tarafından düzenlenen programla Karadağ Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 8.inci yıldönümü kutlandı.

Karadağ bayrağı ve ‘Nice Yıllara Toprağım’ yazısı bulunan yaş pastanın kesilmesiyle başlayan programda konuşan Dernek Başkanı Ferhat Gezer, Boşnakların yurdu Karadağ’ın önemli bir tarihi 3 Haziran’ı kutlamak için bir araya geldiklerini ifade etti.

8 sene önce ‘Bağımsız ve egemen Karadağ için var mısınız?’ sorusuna Boşnaklar, Arnavutlar, Hırvatlar ve Sırpların evet diyerek, Karadağ Cumhuriyeti’nin 3 Haziran 2006 tarihinde bağımsızlık günü olarak tarihe geçtiğini vurgulayan Başkan Gezer, bu ve benzeri tarihleri hatırlayan ve etkinliği düzenleyen gençleri kutladı. Ferhat Gezer, gençlere bağımsız Bosna için hayatını ortaya koyan Aliya İzzetbegoviç’i ve ‘bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen Atatürk’ü örnek gösterdi.

Gençlik Kolları Başkanı Seda Okçu ise konuşmasında, “Biz bu ve benzeri tarihi günleri unutmadık, unutturmayacağız da.’’ dedi. CİHAN

Yorumlar