Adana'daki STÖ'ler sert polis müdahalesini kınadı

Adana’da biraraya gelen TMMOB, KESK, DİSK, Adana Barosu ve Adana Tabip Odası yöneticileri, Gezi olaylarının yıldönümü nedeniyle Atatürk Parkı’nda düzenlenen eyleme yönelik sert polis müdahalesini kınadı.Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde...

Google Haberlere Abone ol
Adana'daki STÖ'ler sert polis müdahalesini kınadı

Adana’da biraraya gelen TMMOB, KESK, DİSK, Adana Barosu ve Adana Tabip Odası yöneticileri, Gezi olaylarının yıldönümü nedeniyle Atatürk Parkı’nda düzenlenen eyleme yönelik sert polis müdahalesini kınadı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları adına sırasıyla birer açıklama yapıldı. KESK Dönem Sözcüsü SES Adana Şube Başkanı Dr. Tekin Müjde, herkesin anayasaya göre izin almadan toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahip olduğunu vurgulayarak geçtiğimiz cumartesi günü Atatürk Parkı’nda toplanan insanlara hiçbir yasal uyarı yapmadan TOMA’lar ve biber gazıyla müdahale etmenin hiçbir açıklamasının olamayacağını vurguladı. Müjde ayrıca, gazların ve öldürücü etkisi olan diğer silahların kullanılmasının yasaklanması gerektiğini de dile getirdi.

Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan ise geçtiğimiz cumartesi günü yapılan müdahaleleri tiyatroya benzetti. AKP hükümeti tarafından yazılan senaryonun ‘Devlet Terörü’ adıyla sahnelendiğini ileri süren Mungan, “Yapılan tüm bu haksız muamelelere karşın Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak insan ve insan sağlığı, doğa, emek, ülkemiz, demokrasi ve insanlık onuru için mücadeleden asla vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz.” dedi.

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Gezi olaylarının, 12 yıldır yok sayılan, ötelenen, aşağılanan ve hor görülen toplumun bütün katmanlarının kendi varlıklarını korumak suretiyle ifade edecekleri bir hareketin adı olduğunu ifade etti. Yurttaşın anayasayla ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile yaşam hakkı, düşünce özgürlüğü, toplantı ve gösteri yapma yasal haklarının birer birer yok edildiğini belirten Çıtırık, “Biz buradan siyasi iktidarı ve başvekili uyarıyoruz. Hukuku içselleştiriniz. Hukuku tanımanın dışına çıkmayınız. İnsanların tahammül sınırlarını zorlamayınız.’’ diye konuştu. CİHAN

Yorumlar