Adana’da toplu taşıma araçları kameralı oluyor

Adana Büyükşehir Belediyesi, şoför ve yolcuların güvenliğini sağlamak amacıyla belediye otobüslerine kamera yerleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Adana’da toplu taşıma araçları kameralı oluyor

Adana Büyükşehir Belediyesi, şoför ve yolcuların güvenliğini sağlamak amacıyla belediye otobüslerine kamera yerleştirdi. Otobüslerden gelen görüntüler, oluşturulan Toplu Ulaşım Kontrol ve İzleme Merkezi’nde takip edilerek, herhangi bir güvenlik sorunu söz konusu olduğunda hemen müdahale imkânı sağlanacak.

Toplu Ulaşım Kontrol ve İzleme Merkezi’nin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, olası bir saldırı, kaza, hırsızlık gibi olayların takibini sağlamak amacıyla 199 belediye otobüsüne 3'er tane güvenlik kamerası takıldığını söyledi. Amaçlarının vatandaşların ve şoförlerin güvenli ve huzurlu bir şekilde yolculuk sağlamaları olduğunu dile getiren Aldırmaz, “Her otobüste kamera olacak. Otobüslerde 3 kamera var. Acil bir durumda hem yolcuda hem şoförde acil butonu var. Olay anında hemen anında haber veriliyor. Bunun yanında duraklar da izlenebiliyor. Duraklarda da hem telefon şarj imkânı hem de ücretsiz wi-fi de olacak.” dedi. Aldırmaz ayrıca, uygulamanın yakın zamanda özel halk otobüsü, minibüs ve servislerde de faaliyete geçirileceğini dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ferat Yüksel de sistemin 5 milyon TL’ye mal olduğunu vurgulayarak, görüntülerin 45 gün kayıt altında olacağını ifade etti. Toplu ulaşımdan gelecek verilerin zaman zaman emniyet birimlerinin soruşturmaları için de faydalı olacağını anlatan Yüksel, projenin kamudan bir kuruş para ödenmeden, yap-işlet-devret yöntemiyle geliştirildiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Toplu Ulaşım Kontrol ve İzleme Merkezi hizmete açıldı.
CİHAN

Yorumlar