Adana’da su fiyatları yüzde 10 ile 20 oranında ucuzladı

Adana’da içme suyu ücretlerinde işyeri aboneleri için yüzde 20, konut aboneleri için yüzde 10 indirim yapıldı. 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak yeni tarife, bundan böyle Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yarısı oranında aylık olarak...

Google Haberlere Abone ol
Adana’da su fiyatları yüzde 10 ile 20 oranında ucuzladı

Adana’da içme suyu ücretlerinde işyeri aboneleri için yüzde 20, konut aboneleri için yüzde 10 indirim yapıldı. 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak yeni tarife, bundan böyle Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yarısı oranında aylık olarak zamlanacak. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü henüz adayken Adana halkına verdiği sözü yerine getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu takdirde su fiyatlarında indirim yapacağı sözünü veren Hüseyin Sözlü'nün bu vaadi dünkü ASKİ Genel Kurulu'nda yerine getirildi. Buna göre, su fiyatları konutlarda yüzde 10, işyerlerinde ise yüzde 20 oranında ucuzladı.

Adana halkına ucuz su içirme sözünü Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı döneminde veren Hüseyin Sözlü'nün ilk icraatlarından biri bu sözünü yerine getirmek oldu. Başkanlık koltuğunda henüz 1.5 ayı bile doldurmamışken su fiyatlarının düşürülmesi ile ilgili çalışma başlatan Hüseyin Sözlü, konuyu ASKİ'nin dünkü Genel Kurul toplantısına taşıdı. MHP Grubu'nun "Su fiyatları konutlar için yüzde 10, işyerleri için yüzde 20 oranında ucuzlasın." şeklindeki önerisi kabul gördü.

Başkan Sözlü Adanalı hemşehrilerine verdiği sözü tutmaktan dolayı memnun olduğunu belirterek, verdiği her sözün arkasında olduğunu dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar