Adana’da Soma için 766 bin TL yardım toplandı

Vali Mustafa Büyük, Soma’daki maden kazasında yaşamlarını yitiren işçilerin ailelerine maddi destek sağlamak amacıyla 13 Mayıs tarihinde başlatılan kampanyada 765 bin 969 TL, 20 Euro ve 2 dolar toplandığını söyledi. Vali Büyük, toplanan...

Google Haberlere Abone ol
Adana’da Soma için 766 bin TL yardım toplandı

Vali Mustafa Büyük, Soma’daki maden kazasında yaşamlarını yitiren işçilerin ailelerine maddi destek sağlamak amacıyla 13 Mayıs tarihinde başlatılan kampanyada 765 bin 969 TL, 20 Euro ve 2 dolar toplandığını söyledi. Vali Büyük, toplanan paraların Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı İnsani Yardım hesabına aktarıldığını açıkladı.

Vali Mustafa Büyük, konu hakkında yaptığı açıklamada, maden kazasının hemen akabinde başlatılan yardım kampanyasına gösterilen yoğun ilgi ve duyarlılığın, Adana insanının cömert ve yardımsever kişiliğini bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade etti. Soma’da meydana gelen maden kazasının tüm yurtta büyük üzüntüye yol açtığını kaydeden Vali Mustafa Büyük, “Temennimiz bundan sonra ülkemizde bu tür kazaların hiç olmaması ve acıların yaşanmaması. Soma’daki elim kazanının hemen akabinde, madenci ailelerinin acılarını bir nebze de olsa hafifletmek, acılarını paylaşmak ve onlara destek olmak amacıyla başlatılan kampanya süresince, bağışlanan paralar Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı İnsani Yardım hesabına aktardık. Bu vesile ile kazada yaşamlarını yitiren maden işçilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize bir kez daha baş sağlığı diliyorum.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar