Adana'da, şehit madenciler için Kur'an okundu

Adana'da resmi programların dışında genellikle eylemlerin yapıldığı Atatürk Parkı'nda bu kez Manisa'nın Soma ilçesindeki madende hayatını kaybeden işçiler için Kur'an okundu. İl Müftüsü Arif Gökçe, hayatını kaybeden madenciler için...

Google Haberlere Abone ol
Adana'da, şehit madenciler için Kur'an okundu

Adana'da resmi programların dışında genellikle eylemlerin yapıldığı Atatürk Parkı'nda bu kez Manisa'nın Soma ilçesindeki madende hayatını kaybeden işçiler için Kur'an okundu.

İl Müftüsü Arif Gökçe, hayatını kaybeden madenciler için 120'den fazla camide mevlidi şerif okutulduğunu, 1000'e yakın hatmi şerif indirildiğini söyledi. Gökçe, "Yasinler okundu yüzlerce, binlerce. 3-4 gündür bütün din görevlilerimiz camilerde cemaatimiz, elleri duada, dilleri duada kardeşlerimize dua ediyoruz." dedi.

Madende hayatını kaybedenler için kendilerinin de birşey yapmak istediklerini anlatan Gökçe, bunun için Atatürk Parkı'nda bir taziye çalışması yaptıklarını anlattı. Gökçe, "Açık havada hocalarımız Kur'an okusunlar, ilahi okusunlar mevlit okusunlar. Gelen geçen uzaktan yakında herkes buna amin desin. Onların acılarına ortak olalım." diye konuştu.

Programda daha sonra Kur'an-ı Kerim okunarak şehit madenciler için dua edildi. CİHAN

Yorumlar