Adana'da ‘Mavi Çocuk Utku Umut Işığı Derneği' kuruldu

Beynindeki tümör nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ve bağışlanan organları ile minik bedenlere umut olan Ali Utku Yücel’in adı, babasının kurduğu iyilik derneğine verildi.

Google Haberlere Abone ol
Adana'da ‘Mavi Çocuk Utku Umut Işığı Derneği' kuruldu

Beynindeki tümör nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ve bağışlanan organları ile minik bedenlere umut olan Ali Utku Yücel’in adı, babasının kurduğu iyilik derneğine verildi. ‘Mavi Çocuk Utku Umut Işığı Derneği’ adı verilen yeni oluşum, çocukların sevgi dolu bir dünyada yaşayabilmesi için çaba sarf edecek.

Derneğin ‘kurucu başkanlık’ görevini de üstlenen gazeteci Kemal Yücel’e, farklı meslek gruplarında olmalarına karşın, sosyal sorumluluk projelerine yaptıkları katkılarla öne çıkan 6 genç de eşlik ediyor. Derneğin başkan yardımcılığı görevini Ebru Arpağ üstlenirken, Halide Yıldırım dernek sekreteri, Mustafa Döş sayman oldu. Esra Turhan, Erdem Göktaş ve Eser Polat da derneğin kurucu üyeleri arasında yer aldı. Dernek çalışmalarına başlarken, gerçekleştirilen her yönetim toplantısında da yeni bir proje ele alınıyor.

SEVGİ DOLU BİR DÜNYA
Dernek ile ilgili açıklamalarda bulunan Kemal Yücel, “Anne babaların, çocuklarını fark etmeleri ve onlara gereken ilgi ve alakayı göstermeleri konusunda çalışma yürütmek, sevgiden ve şefkatten yoksun çocukların anne babaları ile görüşmek, evlatlarının sevgi dolu bir dünyada büyümelerini sağlamak için eğitici öğretici bilgiler verilmesi, suça sürüklenen çocuklara yardım elinin uzatılması amacıyla çözümler bulmaya çalışacağız.” dedi.

Bireyin doğum öncesinden başlayarak, tüm gelişim evrelerinde sağlıklı bir şekilde yetişmesine sağlamak, fiziksel, duyusal ve cinsel istismarının önlenmesi noktasında çalışmalar yürüteceklerini dile getiren Yücel, hayata geçirmek istedikleri projeler hakkında da bilgi verdi. Mobil, sokak ve hastane ekipleri oluşturacaklarını ifade eden Yücel, “Mobil ekipler; meslek elemanları, sağlık personeli, önder çocuk ve kolluk kuvvetlerinden oluşacak” diye konuştu. Yücel, şöyle devam etti: “Sokak ekipleri, şehir merkezi ve terminallerde kolayca ulaşılabilecek çocukların durumu ile vatandaşlar tarafından yapılan ihbarı değerlendirecek. Hastane ekipleri de, hastanelerde tedavi altında olan kanser hastası çocuklar için moral verici etkinlikler düzenleyerek, onların tedavilerinin sürdürülmesi noktasında maddi destek vereceğiz. Tüm bunları da derneğimize yapılacak bağış ve üyelerimizden toplanacak aidatlarla gerçekleştireceğiz. Bizim yüreğimiz ve umutlarımız zengin.”
CİHAN

Yorumlar