Adana’da kamp yapan Alman Milli Takımı'na Hüseyin Sözlü’den destek

Temmuz ayında Güney Kore’de yapılacak Dünya Şampiyonası’nda mücadele edecek Almanya Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadın Milli Takımı, Adana’da kamp yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
Adana’da kamp yapan Alman Milli Takımı'na Hüseyin Sözlü’den destek

Temmuz ayında Güney Kore’de yapılacak Dünya Şampiyonası’nda mücadele edecek Almanya Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadın Milli Takımı, Adana’da kamp yapıyor. Alman milli takımı Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.

Kamp yeri olarak Adana’yı seçmelerinden dolayı ekip yöneticilerine teşekkür eden Hüseyin Sözlü, sportif ilişkilerin iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliğinin geliştirilmesi açısından önemli olduğunu söyledi.
Hüseyin Sözlü, “Türkiye Basketbol Kadınlar Ligi’nde mücadele eden Ceyhan Belediyespor’un başkanıyım. Bu anlamda basketbolun içindeyim. Burada kaldıkları sürece misafirlerimize destek olmak isteriz. Umarım Adana’dan memnun kalırlar. Adana’da belediye başkanlığına yeni seçildim. Bir dahaki gelişlerinde çok daha güzel bir şehir göreceklerinden emin olabilirler.” dedi.

Avrupa Kadınlar Basketbolunda en büyük kupanın finalini iki Türk takımı Galatasaray ve Fenerbahçe’nin oynadığını hatırlatan Hüseyin Sözlü, Türkiye’deki kadınlar basketbol ligi seviyesi hakkında böylece bir fikir edinilebileceğini kaydetti.

Alman takımının Adana’yı kamp yeri olarak seçmesinden önemli payı olan Adana Büyükşehir Kent Konseyi Engelli Meclis Başkanı Ali Duran Karakaya da Hüseyin Sözlü’ye Alman Milli takımıyla ilgili bilgi verdi ve desteğinden dolayı teşekkür etti.

Adana’nın sıcak ikliminden ve misafirperver insanlarından çok etkilendiklerini anlatan Alman sporcular, üzerinde tüm oyuncuların imzası bulunan bir formayı Hüseyin Sözlü’ye hediye etti.


CİHAN

Yorumlar