Adana'da 'Hocalı Soykırım Anıtı' yapılacak

Adana Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği’nce organize edilen, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’nın konuşmacı olarak katıldığı, ‘Tarih Işığında Hocalı Soykırımı’ konulu konferans Adana'da gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Adana'da 'Hocalı Soykırım Anıtı' yapılacak

Adana Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği’nce organize edilen, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’nın konuşmacı olarak katıldığı, ‘Tarih Işığında Hocalı Soykırımı’ konulu konferans Adana'da gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’ndaki konferansın açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Türk Kültür Dernekleri Topluluğu üyesi derneklerin salonda bulunmasından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Zihni Aldırmaz, “Şu anda 20 sivil toplum örgütünün temsilcileri burada. Bu insanlarımızın bugün ortak bir davası var. Kalpleri hep birlikte atıyor. Keşke hiç yaşanmasaydı, biz de keşke hiç açmasaydık ama geride kalan cumartesi günü açtığımız Srebrenitsa Soykırım Anıtı’nın bir benzerini de Hocalı katliamında hayatını kaybeden Azeri kardeşlerimiz için yapacağız. Bu salondaki dostlarımız ve bu salonun temsil ettiği Adanalılar, gerçek Adana sevdalıları bize destek verdikçe, bu tip eserler kesinlikle yarım kalmayacaktır. Hiç merak etmeyin, gözünüz arkada kalmasın. Ortak akıl diye yola çıktık ve bu ortak aklı benimseyenler, sizler, Adana’nın sokaklarında ortak aklı dalga dalga kucaklayan saygıdeğer hemşerilerimiz kesinlikle tercihlerini doğru yapacaklardır.” dedi.

TÜRKLER SOYKIRIM YAPMAZ
Asıl soykırımın Türk Milletine karşı yapıldığını ifade eden Zihni Aldırmaz, şöyle devam etti: “Ama bütün dünyanın dilinde Ermenistan Soykırımı diye ortaya atılan iddialar var. Gerçek dışı olduğu, asıl soykırımı yapanların kendileri olduğu ortada. Türk milletinin ve Müslüman aleminin yapısında ve ruhunda kesinlikle soykırım yapacak şiddet duygusu yoktur. Soykırım yapanlara da aynı şekilde karşılık verilmemiştir. Biz kendimize yakışan asaleti ve büyüklüğü göstererek onlara cevap vereceğiz ama unutmayacağız unutturmayacağız.”

HOCALI SOYKIRIM ANITI
Zihni Aldırmaz, Hocalı Soykırım Anıtı yapılması için kendisine gelen isteklerle ilgili de şunları söyledi: “Hocalı Soykırım Anıtı’yla ilgili hemen gerekenleri yapacağım. Projeyi Adana Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yakup Bulut’tan bekliyorum. Merak etmeyin bu sistem, bu birliktelik devam ettikçe bu projeler yarım kalmaz.” Hocalı Soykırımının akabinde çekilen video görüntülerinden oluşan sunumun izlenilmesinin ardından söz alan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva da Azerbaycan ve Türkiye’nin ‘Bir millet, iki devlet’ olduğunu belirterek, yeryüzündeki Türklerin işbirliği yapması gerektiğini söyledi. Paşayeva, Karabağ’ın işgalden kurtarılması ve sözde Ermeni soykırımı diye bir şey olmadığının dünyaya iyi anlatılması için çok çalışılması gerektiğini belirtti. Paşayeva, Adana’ya yapılacak Hocalı Soykırım Anıtı’nın çok önemli olduğunu açıkladı.
CİHAN

Yorumlar