Adana'da Gezi Parkı olayları duruşması sürüyor

Adana'da, Gezi Parkı olaylarından dolayı 2'si tutuklu 11 kişinin yargılandığı duruşmanın ikincisi 9. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı.Duruşma öncesi davada tutuksuz yargılanan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İl Örgütü Başkanı Sabahattin...

Google Haberlere Abone ol
Adana'da Gezi Parkı olayları duruşması sürüyor

Adana'da, Gezi Parkı olaylarından dolayı 2'si tutuklu 11 kişinin yargılandığı duruşmanın ikincisi 9. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı.

Duruşma öncesi davada tutuksuz yargılanan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İl Örgütü Başkanı Sabahattin Pişkinbaş, partililerle birlikte açıklama yaptı. Pişkinbaş, adliye binası önündeki açıklamada, "Hükümet gırtlağına kadar pisliğe batmış durumda. Yolsuzluk ve rüşvet pislikleri ayyuka çıkmış olan AKP, iktidarını sağlamlaştırmak için meclisten peşpeşe yasalar çıkarma telaşı peşinde." dedi. Gezi Parkı olaylarının üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatan Pişkinbaş, "Bugün AKP iktidarı var olan sorunları çözme yerine daha büyük skandallar yaratarak devlet krizini katmerleştirecek ve yeni büyük halk hareketleri yaratacak bir potansiyel taşıyor. Soma'dan biliyoruz ki sesimizi ne kadar kısmaya çalışırsanız çalışın her zaman karşınıza çıkmaya devam edeceğiz." diye konuştu. Pişkinbaş, tutuklu yargılanan ESP'li Murat Akıncı ile Mahmut Yiğit'in serbest bırakılmasını isteyerek ifade özgürlüğünün önünde engel olan ağır ceza mahkemelerinin de kapatılmasını istedi.

Tutuklu sanık Murat Akıncı'nın babası Celal Akıncı ise "Burası Türkiye ne söyleyeyim ki" dedi.

Bu arada, eski adliye binasında yapılacak duruşmaya sanıkların yakınları geniş güvenlik tedbirleri altında alındı.

CİHAN

Yorumlar