Adana’da geçen yıl 7 kilo patlayıcı ele geçirildi

Adana’da geçen yıl içinde 2 el bombası, 28 el yapımı bomba, 7 kilo patlayıcı madde ile 684 molotof bombası ele geçirildiği bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Adana’da geçen yıl 7 kilo patlayıcı ele geçirildi

Adana’da geçen yıl içinde 2 el bombası, 28 el yapımı bomba, 7 kilo patlayıcı madde ile 684 molotof bombası ele geçirildiği bildirildi. Vali Hüseyin Avni Coş, jandarma ve emniyet müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda bulunan patlayıcılarla terör örgütlerinin vatandaşa zarar vermesinin önüne geçildiğine dikkat çekti.

Coş, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay ile birlikte Valilik Toplantı salonunda geçen yıl şehirde yaşanan asayiş olaylarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Coş buradaki konuşmasında, güvenlik güçlerinin gece gündüz demeden yürüttükleri çalışmalar sonucu birçok olayın önlendiğini, uyuşturucu madde satışından kaçakçılığa kadar suça karışanlara da geçit verilmediğini bildirdi.

TERÖRE GEÇİT YOK
Coş, “İlimizde vatandaşın huzur ve güvenini bozmak, birbirine düşürmek isteyen bir takım terör örgütlerinin zaman zaman faaliyet göstermek istedikleri muhakkak. Bu kapsamda hem polisimizin hem jandarmamızın terörle mücadele birimleri gerekli ortaklaşa çalışma gerçekleştirerek görev ve sorumluluk alanlarında vatandaşımızın canını, huzurunu kamu emniyetini korumak için çalışmalar yaptı. Önleyici tedbirleri almak suretiyle teröristlerin vatandaşımıza zarar verecek eylemlerini gerçekleştirmeden yakalanmalarını sağlandı. Bunda istihbarat birimlerimizin de koordinesinin etkisi var.” diye konuştu.

64 BİN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Coş, ele geçirilen bomba türü patlayıcıların bin 764 silah, 3 bin 50 kesici aletin de bulunduğunu ifade etti. Coş’un verdiği bilgiye göre, geçen yıl 51 bin 210 asayiş olayı, 6 bin 221 kaçakçılık, 4 bin 886 ise narkotik suç gerçekleşti. Bu suçlarla ilgili gözaltına alınan 63 bin 989 kişi gözaltına alınırken bunlardan 2 bin 795’i tutuklandı. Vali Coş, ayrıca geçen yıl 18,3 ton esrar, 619 kilogram eroin ile 232 gram kubar esrar, 64 bin adet sentetik uyuşturucu hap bulunduğunu, 12 milyon 186 adet kaçak sigara, 2 bin 794 tarihi eser 947,5 ton kaçak akaryakıt ile 17 bin 166 adet kaçak içki ele geçirildiğini vurguladı.
CİHAN

Yorumlar