Adana'da devletten kimsesiz vatandaşlara sıcak yuva

Adana’da gece 3 dereceyi bulan; ancak eksi 4 derece olarak hissedilen soğuk havada dışarda kalan kimsesizlere yönelik valilik alarma geçti.

Google Haberlere Abone ol
Adana'da devletten kimsesiz vatandaşlara sıcak yuva

Adana’da gece 3 dereceyi bulan; ancak eksi 4 derece olarak hissedilen soğuk havada dışarda kalan kimsesizlere yönelik valilik alarma geçti. Muhtemel donma olaylarına karşı önlemler artırıldı.

Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı yaklaşık 350 resmi ve sivil asayiş ile Toplum Destekli Polislik ekipleri şehrin sokak, park veya metruk alanlarını tarayarak, bulduğu sahipsiz kişileri İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na getirdi. Burada aralarında bayanların da bulunduğu Toplum Destekli Polislik ekipleri ile vakıf yetkilileri tarafından sıcak bir ortamda karşılanan bu şahısların bir taraftan kimlikleri tespit edilirken, diğer yandan açlıkları giderildi. Polisler tarafından çay ikram edildi.

Engelli olan ve Elazığ’dan Adana’ya geldiği belirlenen 5 çocuk babası Abdurrahman Ateş’in (45) çorapsız ayaklarının morardığı görüldü. Ayak parmaklarında ciddi hasar bulunan Ateş için ambulans çağrıldı. Ancak o tedaviyi kabul etmedi. Sağlık görevlileri engelli Abdurrahman’ı dakikalarca ikna etmek için çabaladı. Konuşma güçlüğü çeken Ateş, polislere teşekkür etti. Daha sonra sağlık personeli tarafından sedyeye konularak, ambulansla hastaneye götürüldü.

2 çocuk babası 46 yaşındaki Ahmet Balcı’nın da ailesinden koptuğu öğrenildi. Soğuk havadan çok etkilendiği görülen Balcı’nın kendisine gelmesi için de ilgililer seferber oldu. Vakıf merkezinde aralarında Suriye uyruklu sığınmacıların da bulunduğu şahısların resmi işlemleri yapıldıktan sonra tüm giderleri devlet tarafından karşılanan anlaşmalı otellere yerleştirildi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Koray Mangtay, kimsesiz vatandaşların soğuk havada park ve bahçelerde mağdur olmamaları için İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile ortaklaşa bu faaliyeti yürüttüklerini söyledi. Söz konusu bireylerin kış aylarını rahat geçirebilecekleri bir ortam sağladıklarına dikkat çeken Mangtay, “Onları uygun bir yere yerleştirmek amacıyla valiliğimiz bir organizasyon yaptı. Tedavi ihtiyacı olanları hastanelere sevk ediyoruz. Diğerlerinin barınmalarını temin ediyoruz. Merkezdeki asayiş, Toplum Destekli Polislik ve karakollardaki resmi ve sivil ekiplerimizin tamamı bu uyulamaya katıldı” dedi. CİHAN

Yorumlar