Adana’da bu yıl ihtiyaç sahiplerine 326 milyon 522 bin TL yardım yapıldı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 2013 yılında sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ve diğer kurumlar aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere 326 milyon 522 bin TL yardım yapıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Adana’da bu yıl ihtiyaç sahiplerine 326 milyon 522 bin TL yardım yapıldı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 2013 yılında sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ve diğer kurumlar aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere 326 milyon 522 bin TL yardım yapıldığını söyledi.

Toplumsal gelişimin sağlanması ve yaşam kalitesinin önündeki engellerin giderilerek, toplum barışının sağlanmasında, sosyal destek hizmetlerinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Vali Coş, bu konuya verdikleri önem doğrultusunda, 2013 yılında gerçekleştirilen sosyal hizmetler bilançosuna ilişkin açıklamalarda bulundu.
Vali Coş, yaptığı açıklamada “Aileleri tarafından bakılamayan, sosyal desteğe ihtiyacı olan çocukların ihtiyaçları da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü aracılığıyla karşılanmaktadır. İlkokul öğrencilerine 547 TL, üniversite öğrencilerine 656 TL aylık ödeme yapılmaktadır. Sosyal destek ihtiyacı olan 898 çocuğun ailelerine, 2013 yılında 5 milyon 158 bin 643 TL tutarında nakdi yardım yapılmıştır.” dedi.

Sosyal destek programlarının, ihtiyaç sahibi tüm vatandaşları kapsadığını belirten Vali Hüseyin Avni Coş, engelli ailesi ve engelli evde bakım hizmeti için 15 bin 196 kişiye, kişi başı 730 TL ödendiğini belirtti. Vali Coş, engelli ailesi ve engelli evde bakım hizmeti için 2013 yılında toplam 149 milyon 955 Bin 177 TL ödendiğini, ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce 4 bin 189 kişiye, Engelli Kimlik Kartı verildiğini, 69 kişiye de akülü tekerlekli sandalye dağıtıldığını ifade etti.

Özel Bakım Merkezleri’nden, faydalanan kişi sayısının 205 olduğunu belirten Hüseyin Avni Coş, özel bakım merkezlerinde kalan engelli ve ekonomik açıdan yoksun olan kişilerin devlet tarafından yapıldığını ve bakım merkezlerine kişi başına 2 bin 160 TL tutarında ödeme yapıldığını kaydetti. Vali Coş, sosyal hizmet çalışmaları kapsamında 25 aileye 26 çocuğun evlatlık olarak verildiğini, 81 çocuğun da 58 koruyucu ailenin himayesine teslim edildiğini ifade etti.

Vali Hüseyin Avni Coş, “Aile ve Sosyal hizmetler İl Müdürlüğü’müzce yapılan bu yardımların yanı sıra il ve ilçelerimizdeki sosyal yardımlaşma vakıflarınca, yapılan ayni ve nakdi yardım tutarı 171 milyon 408 bin 673 TL olarak gerçekleşti. Bizlere düşen görev, devletimizin ve hükümetimizin destek ve teşvikleri doğrultusunda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın dertlerine ortak olup, sorunlarını hafifletecek çalışmalar yapmak. Adana’da ayni ve nakdi yardım yaptığımız ailelerin mutluluğu, bizlerin de en büyük sevinç ve mutluluk kaynağımızı oluşturuyor. Sosyal destek programlarına verdiğimiz önem doğrultusunda titizlikle gerçekleştirdiğimiz bu çalışmaları, kararlılıkla sürdüreceğiz. İhtiyaç sahipleri vatandaşlarımızın daima yanında olacağız.” dedi.
CİHAN

Yorumlar