Adana'da 1 Mayıs halaylarla kutlandı

Adana’da işçiler 1 Mayıs’ı İstasyon meydanında halaylarla kutladı. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzeri ASKİ önünde toplanan sendikalara mensup işçiler, ellerinde taşıdıkları pankartlarla sloganlar atarak yürüdü. AK Parti binasının...

Google Haberlere Abone ol
Adana'da 1 Mayıs halaylarla kutlandı

Adana’da işçiler 1 Mayıs’ı İstasyon meydanında halaylarla kutladı.

Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzeri ASKİ önünde toplanan sendikalara mensup işçiler, ellerinde taşıdıkları pankartlarla sloganlar atarak yürüdü. AK Parti binasının önünden geçen BDP’lilerle kaldırımda bekleyen Türk bayrağı açmış vatandaşlar arasında kısa süreli bir gerginlik de yaşandı. Davul zurna eşliğinde halay çekerek İstasyon meydanına kadar yürüyen işçiler burada bir süre alana gelenleri bekledi.

Kamu Emekçileri adına konuşan Tekin Müjde, hükümetin yolsuzluk ve rüşvet olaylarına tepki gösterip gelir dağılımı ve vergi oranlarındaki adaletsizliğin her geçen gün arttığını söyledi. İşçiler adına konuşan Nazire Erdinç ise asgari ücret için insan onuruna yakışır bir rakam belirlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Erdinç, yıllardır geçici işçi statüsünde olanların da sürekli işçi kadrosuna alınması gerektiğine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından işçiler halay çekerek eğlendi. CİHAN

Yorumlar