Adana tarihi binalarıyla öne çıkıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihi kimliğinin korunması ve ortaya çıkarılması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Adana tarihi binalarıyla öne çıkıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihi kimliğinin korunması ve ortaya çıkarılması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Tarihi değeri olan yapıların aslına uygun olarak restore edilmesi konusunda büyük bir atağa geçen Büyükşehir Belediyesi, son dönemde önemli projeleri hayata geçiriyor. Bunların başında Ali Münif Yeğenağa Sokak Sağlıklaştırması Projesi geliyor. Uygulamaya konulan proje kapsamında Büyüksaat, Ulucami, Taş Mağaza, Kapalı Çarşı, Arasta gibi tescilli kültür varlıklarının bulunduğu Ali Münif Yeğenağa Caddesi’nde çalışmalar yoğun olarak sürdürülüyor. Bütün bu çalışmalar kapsamında Adana’nın simgesi durumundaki Büyüksaat’in de aslına uygun hale getirilmesi planlandı. Orijinalinde üstünde kubbe olan Büyüksaatin, kulesi, taş ve yüzey temizlik çalışması yapıldı. Bölgedeki çalışmalarda Adana İl Özel İdaresi’nin yapması gereken maddi desteği vermemesi nedeniyle gecikmeler yaşandığı belirtildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana’nın çok zengin bir tarihi birikime sahip olduğunu belirterek, “Bu mirasın korunması herkesin görevidir. Bu konuda önemli adımlar attık. Şimdi yaptığımız uygulama da Koruma Kurulu’nun onayı ile bilimsel olarak yapılmaktadır. Konunun uzmanı olmayan kişilerin yaptığı değerlendirmeleri yadırgıyoruz. Çok sayıda tescilli tarihi binanın bulunduğu Ali Münif Yeğenağa Caddesi’ndeki çalışma tamamlandığında bu bölge turizm merkezi olacak.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar