Adana Tabip Odası Başkanı Mungan: Halkla karşı karşıya getirildik

Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, birçok yerde hasta-hekim ilişkisi güven ve saygının ötesine geçip, tüccar-müşteri ilişkisine döndüğünü söyledi. Prof. Dr. Mungan, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Özalevli,...

Google Haberlere Abone ol
Adana Tabip Odası Başkanı Mungan: Halkla karşı karşıya getirildik

Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, birçok yerde hasta-hekim ilişkisi güven ve saygının ötesine geçip, tüccar-müşteri ilişkisine döndüğünü söyledi.

Prof. Dr. Mungan, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Özalevli, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Resmiya Kaya Niron, Dr. Ahmet Suntur, Dr. Ömer Eşki, Dr. Tekin Müjde, Dr. Hakan Şen Adana Valisi Mustafa Büyük’ü ziyaret etti. Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Mungan, sayı ve yetkinlik, etkinlik olarak Türkiye’nin en büyük odalarından biri olduklarını belirtti. Hem hekim hem de sivil toplum kuruluşu olarak ziyaret geldiklerini belirten Mungan, “Yerel yönetimlerin vazgeçilmez bir parçasıyız. Toplumsal ve sosyal olaylarında bir parçasıyız. Biz sizinle tanışıp, hoş geldiniz demek. Hem de bundan sonraki sağlık, eğitim, kadın sorunları, kentleşme, yeşil alan gibi toplumsal ve sosyal sorunlarda da sizin ile paydaş olarak çalışmak, işbirliği yürütmek istiyoruz. Yönetsel olarak biz hekimlerin amiri durumundasınız. Bazı sorunları bilmek sizin de işleyişiniz açısından kolaylık sağlar diye düşünüyoruz. Hekimlerin geldiği yer iyi bir yer değil. Sıkıntılı, zor bir süreçten geçiyoruz.” dedi.

Uğruna çalıştıkları yıllarını verdikleri halkla karşı karşıya getirildiklerini vurgulayan Prof. Dr. Mungan, “Birçok yerde hasta-hekim ilişkisi güven ve saygının ötesine geçip, tüccar-müşteri ilişkisine döndü. Bütün bunlar bizim canımızı acıtıyor. Sizin ile birlikte bunların üstesinden gelip, yine güven ve saygı üzerine inşa edilmiş bir hekim-halk ilişkisi istiyoruz.” diye konuştu. Mungan, aile hekimlerinin eğitimini almadıkları, donanımlı olmadıkları uygunsuz bir nöbet sistemine sokulmak istenmesi, defin ruhsatları ve Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesinin bahçesinden 120 ağaç kesilerek ek bina yapılmasının karşısında olduklarını belirterek çözümü konusunda yardım istedi.

Adana Tabip Odası yönetim kurulu üyelerinin tam kadro kendisini ziyaret etmelerinden memnun olduğunu ifade eden Vali Mustafa Büyük, “Meselelere çözüm odaklı bakarım. Çözümü konusunda mesafe aldığımız, çözüme kavuşturduğumuz her bir konu bizim için başarıdır. Bizim takdir alanımızda, katkı sağlayarak olumlu hale getirebileceğimiz alanları çözmeyle uğraşmamız gerekir. Anayasa değişikliği, yasa değişikliği gerektiren konularda bizim bir netice alma şansımız yok. Onu meslek örgütlerinin en üst organları çözmelidir. Sadece diyalogla, işbirliğiyle bize bırakılan takdir haklarıyla meseleleri çözdüğümüz zaman asıl başarıyı o zaman sağlamış oluruz. Tüm hekim arkadaşlarımın iyi niyetle hareket ettiklerini biliyorum. Genel mahiyette hekimlerin meselelerini biliyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar