Adana, Mersin ve Hatay demokrasi nöbetine devam ediyor

Adana, Mersin ve Hatay'da, darbe girişimine tepki gösterildi.

Google Haberlere Abone ol
Adana, Mersin ve Hatay demokrasi nöbetine devam ediyor
Adana, Mersin ve Hatay'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

Adana'da, Uğur Mumcu Meydanı'ndaki demokrasi nöbetinde, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okundu.

İlahilerin seslendirildiği etkinliğe katılanlar, ellerinde Türk bayrağıyla tekbir getirdi, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Türk Kızılayı, Yüreğir Belediyesi ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından alandaki vatandaşlara makarna, pilav, su ve çay ikram edildi.

Mersin

Mersin'de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

Cumhuriyet Alan'ında toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterip, slogan attı.

Alan içerisinde kurulan bir platformda darbe girişimi sırasında yayınlanan bazı televizyon programlarından kesitler sunuldu.

Sanatçı Rıfat Ablay da alana gelerek darbe girişimine tepki olarak yazdığı "Dik dur reis" şarkısını vatandaşlar için seslendirdi.

Alanda vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Demokrasi nöbetine AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ve parti üyeleri de katıldı.

Hatay

Hatay'da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmek için meydanları doldurdu.

Antakya 15 Temmuz Milli İrade Parkı'nda bir araya gelen vatandaşlar saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu. Programda Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyan vatandaşlar ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Herşey vatan için'' ve ''Ne mutlu Türk'üm diyene'' şeklinde sloganlar attı.

Etkinlikte konuşan Hatay Kıbrıs ve Kore Gazileri Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Karataş, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine karşı halkın gösterdiği duruşun Çanakkale ve 30 Ağustos Zaferi olduğunu söyledi.

Karataş, Türk'ü, Kürt'ü, Alevi'si, Laz'ı ve Çerkez'i ile Türk ulusu olduğunu ve hiçbir ayrımın olmadığını belirtti.

Türk bayrağının ve vatanın şerefleri olduğunu ifade eden Karataş, ''Eğer bu bayrak varsa biz varız. Rabbim Türk bayrağını göklerden indirmesin. Bayrağımız inerse, Irak, Libya, Suriye oluruz. Onun için aramızda ayrılık yoktur. Bu vatan varsa biz varız'' dedi.

Yorumlar