Adana Kurtuluş Maratonu ve Halk Koşusu'na bin kişinin katılması bekleniyor

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Adana’da gerçekleştirilecek yarı maraton ve halk koşusuna bin kişinin katılmasını beklediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Adana Kurtuluş Maratonu ve Halk Koşusu'na bin kişinin katılması bekleniyor

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Adana’da gerçekleştirilecek yarı maraton ve halk koşusuna bin kişinin katılmasını beklediklerini söyledi.

Hadi, 5 Ocak Stadı Basın Toplantı Odası’nda gerçekleştirilen sohbet toplantısında yaptığı açıklamada, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü anısına, bu yıl dördüncüsünü düzenleyecekleri Uluslararası 5 Ocak Adana Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu’nun hazırlıklarının tamamlandığını kaydetti.

Hadi, şöyle devam etti: “Spor kültürü yüksek, misafirperver, hava koşulları mükemmel olan Adana’da yarı maraton ve halk koşusuna bin kişinin katılmasını bekliyoruz. Maraton güzergahı kentin tarihi dokusu ve turistik mekanlarına dikkat çekecek yerler olarak belirledik. Atatürk Parkı önünden başlayacak olan yarı maraton ve halk koşusu, tarihi istasyon binası, Atatürk Evi Müzesi, Ulucami, 5 Ocak Meydanı, Büyük Saat, Eski Vilayet, Taşköprü, Sabancı Merkez Camisi, Arkeoloji Müzesi, Eski Baraj, üzerinden Merkez Parkta son bulacak.”

Adana’da profesyonel kadrolarla, ekip çalışmasıyla yaptıkları uluslararası organizasyonlarda Türk ve yabancı yöneticilerden övgüler aldıklarını ifade eden Hadi, “Adana’da 8 yıldır görevdeyim. Yarı maratonun ilk kez başlamasına öncülük ettim. Özellikle Adana’ya kazandırdığım Atletizm Kamp Eğitim Merkezi, 5 yıldızlı otel konforunda burada hem Türk, hem de yabancı milli takımlar kamp yapıyorlar. Hedefimiz Adana’yı spor kenti yapmaktır” dedi.

Hadi, sporun dini, ırkı, mezhebi olmadığını, kentte herkese spor yaptırmaya gayret ettiklerini belirtti. Maratona sporcuların yanı sıra halkın ve engelli sporcuların da katılacağına dikkati çeken Hadi, dereceye girecek sporculara para ödülü verileceğini, ayrıca tüm sporculara yarışma logolu çanta, madalya, tişört, şapka ve katılım belgesi vereceklerini kaydetti.

Adana’yı spor kenti yapacaklarını belirten Hadi, Kuzey Adana’da İkibinevler semtinde, 7 bin 500 kişi kapasiteli spor salonu, 2 bin 500 kişi kapasiteli olimpik yüzme havuzu ve atletizm pisti yapılacağını, ayrıca Sarıçam İlçesi’nde 33 bin kişi kapasiteli stat yapılacağını sözlerine ekledi.

Toplantıda konuşan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, maratonun Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşu ve tanıtımı adına anlamlı bir organizasyon olduğunu söyledi.
Esendemir, “Başta Akdeniz Oyunları olmak üzere, Dünya Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası, Türkiye-Kuzey İrlanda (A) Milli Özel maçında organizasyondan hayli mutlu olduk. Hem Çukurova Gazeteciler Cemiyeti olarak hem de Adana medyası olarak başarılı organizasyonların her zaman destekçisi olacağız.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar